Topptipset 11/5

Tisdagens Topptips är en härlig mix med bataljer runtom Europa. På drömmarnas teater gör Ole Gunnar och Brendan Rodgers upp där de röda djävlarna befinner sig i ett fullspäckat schema. I övrigt ska bataljer från Superettan, Serie A, La Liga och Super League borta i Schweiz synas i sömmarna. Let’s go! 

Spelstopp: 18:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Manchester United – Leicester 2

Matcherna duggar tätt för Ole Gunnars röda djävlar och redan på tisdag vankas det toppmöte mot Leicester på Old Trafford. United imponerande i andra halvlek borta mot Aston Villa där tidigt underläge förvandlades till tre pinnar när domaren satte pipan i munnen. Redan på Torsdag väntar Liverpool i ett tvättäkta rivalmöte och frågan är om fokuset är tillräckligt mot “Rävarna”. Leicester stod för en genomklappning som heter duga mot Newcastle men lär repa mod snabbt då Rodgers mannar gillar att mäta sina krafter mot de större lagen. Öppet möte där värdet får leda vägen. X2 målas dit.  

2. Southampton – Crystal Palace 1

Varken Southampton eller Crystal Palace kliver ut på St Mary’s med någon imponerande form. “Örnarna” från sydöstra London har överpresterat sett till statistiken och bör inte hållas hårt i handen. Hos de rödvita värdarna kan Danny Ings få speltid efter en tids skadefrånvaro och faktum är att bra insatser har gjorts på det egna gräset på sistone, som i 3-2 triumfen mot Burnley och den mållösa bataljen mot Chelsea. “Helgonen” visar varför Crystal Palace ligger sist i xG-tabellen. Etta. 

3. Öster – GIF Sundsvall X

Någon pangstart har de inte fått på säsongen, Giffarna från norr. Framåt kunde Pontus Engblom stått noterad för fyra eller fem kassar redan om effektiviteten motsvarat en normal säsong för Sundsvallspojken, men skärpan har inte funnits på plats. Mot defensivt starka Öster blir det intressant att följa om firma Hallenius-Engblom kan lösa upp de knutar som behövs för att plocka med sig samtliga pinnar hem. Öster gick inte att känna igen i slutminuterna mot GAIS när 0-2 blev till 3-2, men räkna med skärpning i de bakre leden nu. Tätt möte att vänta. Tryck dit samtliga tecken och gå vidare! 

4. Napoli – Udinese X

Champions League-platsen ligger i Napolis händer inför sluttampen av Serie A. Lite trubbel i paradiset finns dock då varken Koulibaly eller Mertens kan medverka mot Udinese och det är avbräck som heter duga. Gästerna har varit solida på resande tass där poäng tagits borta mot Milan i närtid och dubbla segrar i ryggen för “Zebrorna” gör inte det hela sämre inför resan till Neapel. När ettan streckas hårt väljer vi att jaga pengarna och rullar således ut heltäckningsmattan. 1X2!

5. Levante – Barcelona 2

Vinna eller försvinna för Barcelona om La Liga-titeln fortsatt ska vara aktuellt. Hårda ord kan tyckas då det matematiskt finns chans även om tre poäng inte bärgas här, men det ska mycket till om lagen ovanför ska sjabbla bort deras respektive försprång. Katalanerna lär kliva ut med sällan skådat fokus där Messi i vanlig ordning kan lösa det hela på egen hand om argentinaren har vaknat på rätt sida. Levante tycks redan ha blickarna mot semester då blott en pinne spelats in de fem senaste, att “Grodorna” skulle vakna till liv i just detta skede är föga troligt. Fram med hammaren och spika in tvåan! 

6. Osasuna – Cádiz 1

Inte lika hett möte därefter då mittenmötet mellan Osasuna och Cádiz ska benas ut. De sistnämnda har förvisso gjort en strålande säsong utifrån förutsättningarna och anländer till Pamplona med två segrar i ryggen. Andaluserna får dock klara sig utan viktiga kuggar som José Mari samt Fali och det är givetvis kännbart för “Piraterna”. Hemma på Estadio El Sadar är Osasuna normalt sett habila där senaste laget som lyckades klura ut segerreceptet var Barcelona i början av mars. På egna ben l��mnar vi den, ettan. 

7. Elche – Alavés 2

I de nedre regionerna av La Liga stundar ett ångestladdad möte. Elche har en pinne upp till säker mark när en handfull omgångar återstår i det spanska finrummet. Då gästande Alavés även de finns indragna i bottenstriden står ohyggligt mycket på spel och det John Guidettis gäng visat den senaste tiden bådar gott. Blott en torsk de sex senaste matcherna där succélaget Villarreal är ett av de lag som fått ge vika. Momentum råder och det kan mycket väl bära hela vägen här. Börja från höger och täck upp med krysset så är mycket vunnet! 

8. Basel – Lugano 2

Avrundar kupongen gör vi i Schweiz där toppstriden är en jämn sådan bakom överlägsna Young Boys. Tvåan Basel gick på nit mot de unga grabbarna sist det vankades match men har dessförinnan agerat stabilt där brassen Arthur befinner sig i ett målstim som heter duga med fyra baljor på kort tid. Lugano befinner sig strax bakom motståndarna för dagen och har som vana att göra goda insatser mot Basel de senaste åren. En lågt streckad tvåa är en fräck inledning, men bäst gör sig samtliga tecken trots allt. 

Spiken! – Barcelona

Inte mycket att orda om. Utcheckade Levante har inte mycket att sätta emot när Barcelona, med allt på spel, gästar. Här kommer Messi och company diktera spelet från minut ett och spiken är ett faktum!

Skrällen! – Udinese

Lag som Cagliari har norpat med sig poäng i Neapel och det kan sannerligen även Udinese göra. När Napoli dessutom saknar ett par gubbar från startelvan stärks chanserna ytterligare. En rolig tvåa som måste med!

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Man United – Leicester x2
  • 2. Southamp. – Crystal P 1
  • 3. Öster – Sundsvall 1×2
  • 4. Napoli – Udinese 1×2
  • 5. Levante – Barcelona 2
  • 6. Osasuna – Cádiz 1
  • 7. Elche – Alavés x2
  • 8. Basel – Lugano 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100