Stryktipset 8/5

Stryktipset byter skepnad och blir en gott och blandat-påse med häftiga bataljer från Europa. Det finns givetvis engelsk boll från Premier League med, annars fylls kupongen upp av möten från Sverige, Spanien, Tyskland, Italien, Skottland och sist men inte minst – ett rafflande derby i Turkiet. Nu gäller det att ta fram den breda fotbollskunskapen om 13 gröna bockar ska till. Let’s do this!

Spelstopp: 15:59

För att ha möjligheten att slåss om miljonerna på Stryktipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Manchester City – Chelsea 1

För dryga månaden sedan ställdes dessa kombattanter mot varandra i FA-cupens semifinal. Då segrade Chelsea efter mål av Ziyech, men det ska sägas att de ljusblå från Manchester roterade en del gubbar då varken Foden, Stones eller Ederson startade matchen. Klart är att Guardiola säkerligen vill ta revansch på Tuchel i den heta tränarduellen. Båda lagen gick vidare från veckans CL-slutspel och ställs öga mot öga i en rafflande final i den ädlaste av klubbturneringar senare i maj. I ligan är “The Blues” fortsatt jagade av West Ham i kampen om Champions League nästa säsong. På Etihad blir dock uppgiften för svår mot välsmorda City. Etta. 

2. Liverpool – Southampton 1

Säsongens stora sorgebarn går under namnet Liverpool. De rödklädda har varit en likblek kopia av sitt forna jag och platserna ut till Europa hänger på en skör tråd då varken Newcastle eller Leeds lyckats manövreras ut i närtid. Något som är sig likt är Salahs målform. Egyptiern har nu pytsat dit 20 baljor i årets PL-upplaga och hotar Harry Kane i allra högsta grad om skytteligatiteln. Southampton kan inte riktigt ropa hej ännu i de nedre regionerna, men det ska mycket till om Hassenhüttls mannar ska sjabbla bort sitt tio poängs försprång ned till Fulham. På resande tass är “Helgonen” dock ett av seriens sämsta lag och någon trepoängare blir det inte här. Ettan kliver ut först på Anfield. 

3. Sheffield United – Crystal Palace 2

The Championship välkomnar Sheffield United med öppna armar nästa säsong. The Blades har mer eller mindre agerat slagpåse och deras mindre glamourösa målskillnad på 18-60 talar det sitt tydliga språk. Det har framförallt varit spelet på andra lags arenor som satt käppar i hjulet, för på Bramall Lane har lag som Aston Villa, och nu senast Brighton lagts på rygg. De gästande “Örnarna” har stött på motstånd av det hårdare slaget de tre senaste omgångarna som föga förvånande inbringat noll pinnar. Crystal Palace har som bekant fina gubbar i laget som Zaha, Benteke och Eze som på en bra dag ska kunna göra lite vad de vill mot usla värdar. Den djärve lämnar tvåan allena. Annars låses X2 in. 

4. Elfsborg – Kalmar FF 1

Att Kalmar skulle vara obesegrade efter fyra omgångar in i årets allsvenska förvånar nog många. Spelet såg inte alls bra ut under försäsongen där Henrik Rydström ville trycka in sitt “Sirius-spel” hos KFF. Det ska dock sägas att samtliga motståndare varit av det sämre slaget och det är först nu det riktiga testet kommer när turen går till regniga Borås. Elfsborg föll snöpligt borta i Solna men hade innan dess två segrar i ryggen där spännande löftet Ndione visat framfötterna. Då Kalmar spelar aningen naivt och ännu inte stött på kvalificerat motstånd är det dags för säsongens första förlust. Banketta i Knalleland!

5. Örebro – Halmstad 2

Hårda vindar blåser över Närke där Axel Kjäll fått en mardrömsstart på säsongen med sitt Örebro. Blott en pinne inspelad, vilken kom i premiären mot Blåvitt, men sedan dess tre nederlag med hör och häpna – noll gjorda mål framåt. Någon lätt uppgift blir det inte heller denna lördag när nykomlingarna Halmstad gästar Behrn Arena. Magnus Haglund och Pelle Olsson vid sidlinjen är experter på denna typ av matcher. Sist mot stjärnspäckade “Änglar” gjorde HBK en riktigt fin insats och skulle nog kammat med sig samtliga poäng utifrån matchbild. Här kliver de ut med favoritmössan i hand och X2 låses in omedelbart. 

6. Barcelona – Atlético Madrid 1

Kupongens mest nervkittlande möte hittar vi i Katalonien. Kampen om La Liga-titeln är en stenhård sådan med tre lag inom två poängs avstånd. Atlético Madrid har saken i egna händer, men några övertygande insatser den sista tiden har det inte varit med nederlag borta mot Bilbao och poängtapp mot Betis. Inte heller segrarna har varit av bekväm karaktär, som den krampaktiga trean mot bottengänget Elche. Messi och company kliver givetvis ut som favoriter på Camp Nou. Den trixiga argentinaren fortsätter i vanlig ordning att spotta in mål och trivs ypperligt mot “Atléti” med baljor i fyra raka möten mot de rödvita. Visst ligger ettan bra till hands. Större system kan måla vidare i mån av värde. 

7. Athletic Bilbao – Osasuna 1

Athletic Bilbao har med fyra omgångar kvar en, om än liten, chans på Europa. Sex pinnar upp till Betis ska hämtas in och mot Sevilla visade baskerna att det ska ges en ärlig chans med en 1-0-seger i bagaget. Skadelistan är fortsatt lång vilket givetvis höjer ett varningens finger med klassgubbar likt Iker Muniain och Inigo Martínez i rehab-rummet inför mötet mot Osasuna. Gästerna har gjort en klart godkänd säsong och norpat poäng av till exempel Real Madrid. En plats i ingenmansland lär det hur som helst bli när det hela sammanfattas och här har Pamplona-klubben inte något nämnvärt att spela för. Motivationsettan går inte av för hackor. 

8. Cádiz – Huesca X

Pressen vilar tungt på Rojo Martin som med näbbar och klor slåss för överlevnad med sitt Huesca. Gästerna tog en blytung seger mot Real Sociedad senast och kan vid full pott borta mot Cádiz kliva upp på säker mark. Värdarna befinner sig högre upp och kommer att spela boll i högstaligan även nästa säsong. Frågetecken således för hur hungriga “Piraterna” faktiskt är om dagen, då tankarna säkert riktats mot semester för några. Vi kommer långt på X2 i den här spännande drabbningen! 

9. Fiorentina – Lazio 2

Serie A smyger in med ett bidrag mitt i allt. I Florens tar Fiorentina emot Lazio i en minst sagt spännande batalj. Som bekant har Ribéry och company inte levererat någon vidare kvalité under året där en plats på undre halvan givetvis är ett underbetyg. Gästerna från Rom kliver in på Artemio Franchi med vetskapen att tre poäng är det enda väsentliga i jakten på en Champions League-plats. Svennis gamla gäng har bjudit på målfyrverkeri i de två senaste och spottat in sju(!) kassar där Joaquin Correa varit fullkomligt briljant och krönt insatserna med fyra strutar. Nej, här kliver de ljusblå in med gott självförtroende mot sargade värdar. Tvåan är given.

10. Lyon – Lorient 2

Lyon spelade en match som minst sagt kan beskrivas med ordet stökig när toppkonkurrenten Monaco besegrades. Hela fem röda kort delades ut varav fyra kom långt efter att matchen var slut. Triumfen i sig innebar att Olympierna närmar sig Champions League-platserna med storm, men här tvingas de alltså ställa ut en elva med Depay, Marcelo, Caqueret och De Sciglio på läktaren. Gästande Lorient är knappast några slagpåsar. Med tre segrar i ryggen på de fem senaste, och med det prekära läget som råder hos värdarna, råder det goda chanser för “Les Merius” att inte bara knipa en poäng, utan samtliga tre. Här rullas heltäckningsmattan ut omedelbums!

11. Bayern München – Mönchengladbach 1

I Bundesliga föll Bayern Munchen snöpligt borta mot Mainz. Någon större fara för titeln bör det inte vara med sju poängs försprång ned till “Foppens” Leipzig. Mot Mönchengladbach hemma på Allianz Arena kan således “Der Bayern” åter krönas som mästare vid matchens slut. Besökarna från västra delarna av landet ser ut att missa Europaspel nästa säsong. Något av en missräkning för Oscar Wendt och company då “Fölen” de facto besitter hög kapacitet i grunden. Inget lätt uppgift stundar denna lördag, men i och med Bayerns förvånande torsk senast ska ingenting tas för givet. Ettan agerar utgång, men större system målar helt klart brett.

12. Dundee United – Hibernian 2

Det vankas semifinal i den Skotska Cupen när Premiership-lagen Dundee United och Hibernian ställs öga mot öga på Hampden Park. De grönklädda gästerna trivs väldigt väl mot motståndarna för dagen och kliver rättfärdigt in som favoriter. Inte en torsk sedan 2016 har noterats och när lagen möttes sist i ligan vann “Hibs” säkert med 2-0. Inget ska tas ifrån Dundee Utd som gjort det bra att nå så långt i cupen. Men klasskillnad råder och tvåan är bara att spika in. Fram med hammaren!

13. Galatasaray – Besiktas X

Ett rivalmöte som heter duga i den turkiska ligan avslutar kupongen. Besiktas reser den korta vägen till Türk Telekom Stadyumu för att ta sig an Galatasaray. “De svarta örnarna” har flugit med vind under vingarna hela säsongen och kan ta ett rejält kliv mot ligatiteln här. Räkna med heltaggat läge i “Gala” som säkerligen inte vill vara en bidragande orsak till firande fiender. På det egna gräset har blott två lag lyckats klura ut receptet till seger. Med detta sagt har Besiktas varit bättre under säsongen och besitter en nivå högre. X2 känns mycket bra.  

Spiken! – Lazio

Lazio smäller in bollar på allt och ingenting för stunden. Det passar sig lägligt då trötta Fiorentina står på andra sidan. Med motivation i ryggen segrar Inzaghis manskap! 

Skrällen! – Lorient

Avstängningskaos i Lyon bjuder in gästande Lorient till skräll-läge. Med tunga lirare som Depay borta kan Kim Källströms gamla lag inte hållas hårt i hand. Här kan det smälla till! 

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Stryktipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Man City – Chelsea 1
  • 2. Liverpool – Southamp, 1x
  • 3. Sheffield U – Crystal P 2
  • 4. Elfsborg – Kalmar FF 1
  • 5. Örebro – Halmstad x2
  • 6. Barcelona – A.Madrid 1
  • 7. A.Bilbao – Osasuna 1
  • 8. Cádiz – Huesca x2
  • 9. Fiorentina – Lazio 2
  • 10. Lyon – Lorient 1×2
  • 11. B.München – M-gladb. 1x
  • 12. Dundee U – Hibernian 2
  • 13. Galatasaray – Besiktas x2

864 rader

  • 1. Man City – Chelsea 1
  • 2. Liverpool – Southamp, 1x
  • 3. Sheffield U – Crystal P x2
  • 4. Elfsborg – Kalmar FF 1
  • 5. Örebro – Halmstad x2
  • 6. Barcelona – A.Madrid 1×2
  • 7. A.Bilbao – Osasuna 1
  • 8. Cádiz – Huesca x2
  • 9. Fiorentina – Lazio 2
  • 10. Lyon – Lorient 1×2
  • 11. B.München – M-gladb. 1×2
  • 12. Dundee U – Hibernian 2
  • 13. Galatasaray – Besiktas x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100