Europatipset 25/4

Ett glödhett Europatips med 4 miljoner i jackpot går inte av för hackor denna söndag. Här finns jättar som ska fällas och visst finns det drag som kan rensa många kuponger. Matcher från England, Spanien, Italien, Frankrike finns med innan Allsvenskan får äran att avsluta kupongen. Mot pengarna!

Spelstopp: 14:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Leeds – Manchester United 2

“De Röda Djävlarna” från Manchester tar turen till Elland Road för att mäta krafterna mot Leeds United. Ole Gunnars armé stormar fram i både cup- och ligaspel där endast en(!) av de 20 senaste matcherna slutat i nederlag. Det ser ut att landa på en stabil andraplats i ligan vilket får ses som klart godkänt. “El Loco”s gäng är det inget fel på heller. Krysset hemma mot Liverpool var femte matchen i rad utan torsk och vill det sig väl slutar “The Whites” på den övre halvan när allt summeras. Detta är dock en övermäktig uppgift. När procenten ser ut att landa i korrekta värderingar blir det svårt att bortse från singel-tvåan trots allt. 

2. Aston Villa – West Bromwich 1

När West Brom äntligen började få vittring om överlevnad efter segrar mot Chelsea och Southampton där åtta mål bombats in satte Leicester stopp för hybrisen. Tre mål i baken redan efter 42 minuter och känslan är att Allardyce gäng började ladda för mötet mot Aston Villa redan i halvtid. Mot ett Jack Grealish-löst Aston Villa måste The Baggies klura ut hur full pott ska inkasseras och det blir givetvis en tuff nöt att knäcka. Ett oavgjort resultat känns uteslutet med förutsättningarna som råder och gaffeln (1-2) gör premiär på kupongen! 

3. Manchester City – Tottenham 1

Den engelska ligacupen ska i vanlig ordning avgöras på anrika Wembley. Manchester City kliver in som klara favoriter, med all rätt, mot ett Mourinho-löst Tottenham. Båda lagen kommer med segrar i ryggen. Guardiolas ljusblå manskap fick slita hårdare än väntat för segern borta mot Aston Villa då John Stones fick syna det röda kortet innan halvtid. Mittbacken är avstängd nu, men trots det har Guardiola ren klass till sitt förfogande på varje position. För Spurs del råder fortsatt ovisshet huruvida Harry Kane kommer till spel, men oavsett vad ligger den ljusblå ettan närmast till hands. Ettan lämnas allena.

4. Fiorentina – Juventus X

Den gamla damen från Turin repade mod snabbt efter torsken i Bergamo och segrade mot Parma. Viktig trepoängare i kampen om Champions League nästa säsong men spelet övertygar inte och frågan är om Andrea Pirlo har vad som krävs av en tränare på den högsta nivån. Fiorentina har varit ett sorgebarn där gubbar som Ribéry, Valero och Kokorin inte gjort sig rättvisa. När stjärnorna står rätt blixtrar “Viola” dock till då och då. Giftige Vlahovic befinner sig i ett målstim och kan mycket väl straffa Juventus trubbiga defensiv. Alla tecken är att föredra. 

5. Cagliari – Roma 1

Roma tar sitt pick och pack när en tur ut till Sardinien väntar. Här väntar desperata öbor som sannerligen behöver ett par goda råd inför kampen. Cagliari har tre pinnar upp till säker mark och motståndet är, trots namnet, passande för dagen. Romarna har lidit av tight matchande och en diger skadelista som gjorde sig påmind sist det vankades bortaresa när torsk mot Torino (3-1) noterades. Saknas gör fortsatt kuggar som El Shaarawy (skadad) och Ibanez (avstängd). När värdarna streckas kring 25 prollar är ettan en frestande spik!

6. Villarreal – Barcelona 2

La Liga börjar närma sig slutet och för Barcelonas del är en titel i allra högsta grad aktuellt. Katalanerna kan med tre pinnar här ligga hack i häl på Atlético Madrid. Nu beger sig Messi och company till Valencia-regionen för att ställas mot formstarka Villarreal på El Madrigal. Värdarna, med målsprutan Gerard Moreno längst fram, är absolut inga duvungar och formen går inte att klaga på. “Den gula ubåten” har däremot visat sig trubbiga mot de stora lagen i ligan och hemmasegern känns avlägsen. X2 räcker gott och väl. 

7. Athletic Bilbao – Atlético Madrid 2

På tal om just Atlético Madrid ska även Simeones gubbar lira boll under söndagen. Borta i baskien väntar Bilbao som troligen får nöja sig med en mittenplats och en sur torsk i Copa del Rey-finalen när säsongen summeras. Därtill ser Lejonens trotjänare och klubblegenden Iker Muniain ut att missa mötet på grund av skada vilket givetvis hade varit ett enormt tapp för baskerna. “Atléti” har spottat in sju bollar de två senaste och glider in på San Mamés med gott mod i ryggen. Toppchans återigen mot aningen mätta värdar. Spik-tvåa!

8. Sevilla – Granada 1

Derby vankas i Andalusien när Sevilla står för gästfriheten i mötet mot Granada hemma på Ramón Sánchez Pizjuán. Värdarna får givetvis acceptera sitt öde som gigantiska favoriter och huserar på en stabil fjärdeplats som innebär Champions League-spel kommande säsong. Ett av säsongens utropstecken stavas helt klart Granada. Gästerna gjorde en strålande insats i Europa League och har trots en rejält skadedrabbad trupp lyckats kombinera detta med ligan på ett bra sätt. Senast lagen stötte på varandra segrade faktiskt “El Grana” och de ska inte helt viftas bort här. Kvalité finns i rutinerade rävar likt Soldado och här gör större plånböcker inte fel i att måla tvärs över. 

9. Lyon – Lille X

Frankrikes enda bidrag till kupongen är inget dåligt sådant. Möte från toppen där endast tre pinnar skiljer serieledande Lille från fjärdeplacerade Lyon. Ett rafflande möte att vänta på Parc Olympique Lyonnais där värdarna för dagen fick respass ur Coupe de France mot Monaco under veckan efter en minst sagt grinig match. Lille har torskat blott tre(!) gånger under året och agerar overkligt stabilt. Med en spets som heter duga i Yilmaz är gänget från Hauts-de-France ständigt farliga. I vad som väntas bli en intensiv och tight match är spikkrysset ingen dum lösning. På större system plitas tvåan ner då Lille faktiskt segrat här tre av de fyra senaste.

10. AIK – Hammarby X2

I Solna väntar ett högintressant derby där Gnaget står redo att repa mod efter den likbleka insatsen mot Blåvitt senast. Den vanligtvis solida defensiven såg inte alls lika trygg ut och det är ingen kioskvältare att gissa vart fokus legat på veckans träningar. Plustecken för Nicolas Stefanelli som efter återkomsten visat att argentinaren är rejält spelsugen och redo att bära lagets offensiv. Bajen har inte segrat på nationalarenan sedan 2017 och vissa “spöken” har uppenbarat sig. Nu finns dock oerhört lurige Amoo som varit outstanding för de grönvita och på egen hand kan lösa upp täta försvar. Svårlöst möte är bara förnamnet där lagens senaste prestationer får agera vart pennan dras. X2!

11. Kalmar FF – Örebro 1

Kalmar FF och hemmaplan har inte varit en lyckad kombination. Faktum är att på de 16(!) senaste matcherna i Allsvenskan har blott en trepoängare inbringats. Med Rydström som ledare kan det knappast blir sämre, mot Degerfors senast var det fullständig dominans med chanser till höger och vänster. Det bådar givetvis gott inför mötet mot Örebro. Gästerna såg fruktansvärt dåliga ut uppe i Jämtland när fem bollar small till i baken. Mot Henke Rydströms adepter som äntligen fått fart på det offensiva liret blir det svettigt. Ettan lämnar vi på egna ben.

12. IFK Norrköping – Halmstad X

Ovissheten präglar sannerligen IFK Norrköping. Någon drömstart har det inte blivit för Rikard Norling som ännu inte segrat i Allsvenskan. Mot Sirius såg det blekt ut i premiären och bättre var det inte mot Djurgården. Att ställas mot nykomlingarna Halmstad i detta läge blir således inte lätt trots att klassgubbar som Sead Haksabanovic och Jonathan Levi finns. Halmstad BK föll snöpligt i Uppsala senast, men bollklubben besitter ett tryggt grundspel och Magnus Haglund är en tränare med rutin i överflöd. Den rejält överstreckade ettan sållas bort på mindre system. Tillåter plånboken kan dock Peking övervägas. 

13. Varberg – Djurgården 2

Längs västkusten hittar vi vackra Varberg. Någon vidare start har Jocke Perssons lag inte fått där en tam insats mot Mjällby följdes upp av ett nederlag mot Elfsborg. När överlägsna lirare som Selmani och Norlin försvunnit lär det bli en tuff säsong för de grönsvarta. Hos Blåränderna finns det inte mycket att klaga på däremot. Djurgården har nollat både Elfsborg och Norrköping efter att mittbacken Hjalmar Ekdal knäppt många tvivlare på näsan. Det ser alldeles för bra ut hos gästerna för att inte lämna tvåan ensam på mindre system, trots risk för överstreckning. 

Spiken! – Manchester City

När en titel står på spel måste Man City ges fullt förtroende. Miljardbygget lever för den här typen av matcher och kommer diktera villkoren från start. Dunder-spik!

Skrällen! – Fiorentina

Kapacitet finns hos Fiorentina att störa samtliga lag i Serie A när det stämmer. Vlahovic befinner sig i ett målstim och harmoni är det knappast hos Juventus. Minst sagt bra läge för en skalp på Artemio Franchi!

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Europatipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Leeds – Man United 2 
  • 2. Aston Villa – West Brom 12
  • 3. Man City – Tottenham 1
  • 4. Fiorentina – Juventus 1×2
  • 5. Cagliari – Roma 1
  • 6. Villarreal – Barcelona x2
  • 7. A.Bilbao – A.Madrid 2
  • 8. Sevilla – Granada 1x
  • 9. Lyon – Lille x
  • 10. AIK – Hammarby x2
  • 11. Kalmar – Örebro 1
  • 12. Norrköping – Halmstad x2
  • 13. Varberg – Djurgården 2

864 rader

  • 1. Leeds – Man United 2
  • 2. Aston Villa – West Brom 12
  • 3. Man City – Tottenham 1
  • 4. Fiorentina – Juventus 1×2
  • 5. Cagliari – Roma 1
  • 6. Villarreal – Barcelona x2
  • 7. A.Bilbao – A.Madrid 2
  • 8. Sevilla – Granada 1×2
  • 9. Lyon – Lille x2
  • 10. AIK – Hammarby x2
  • 11. Kalmar – Örebro 1
  • 12. Norrköping – Halmstad 1×2
  • 13. Varberg – Djurgården x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100