Mestalla La Liga 2020 Mestalla - Valencias hemmaborg. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)

Europatipset 11/4

Äntligen är den här, vår alldeles egna allsvenska – och plats på Europatipset tar den givetvis. Tre bataljer som ett vackert avslut på kupongen hittar ni längst ned. Dessförinnan hittas bland annat en minst sagt intressant tränarduell när de Röda Djävlarna reser till Tottenham Hotspur Stadium. I gottepåsen finns även möten från La Liga och Serie A som förgyller bongen denna söndag. Jakten på 13 rätt inleds med analysen nedan. Mot stålarna! 

Spelstopp: 14.59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

1. Tottenham – Manchester United 2

Ole Gunnars “Röda Djävlar” for iväg till bergen i Andalusien i veckan och vann bekvämt med två mål mot noll i Europa Leagues slutspel. Vår egen “Vigge” stod för en fantastisk assist till Rashford och mittfältsgeneralen Fernandes punkterade matchen från straffpunkten. Perfekt uppladdning inför mötet mot Spurs på bortagräs således. Sist dessa lag möttes stod Mourinhos gäng för en utskåpning utan dess like (1-6) så räkna med revanschsugna gäster. Tottenham såg ut att gå mot tre viktiga poäng i jakten på Europa borta mot Newcastle efter Kanes dubbla pytsar, men efter en sen kvittering av Willock fick poängen delas lika. Manchester United har ännu inte förlorat på resande fot i Premier League och mot ojämna värdar hålls förlustnollan intakt. Titta åt höger.  

2. Sheffield United – Arsenal X

Även Arsenal matchades i veckan när Slavia Prag kom på besök i ovan nämnda turnering. Gunners tog ledningen i slutet av matchen och såg ut att skaffa sig ett välbehövligt övertag inför returen, men på matchens sista hörna hittade bollen in bakom Leno i buren. Turen går nu till Bramall Lane där degraderade Sheffield United väntar. The Blades gjorde sig nyligen av med tränarikonen Chris Wilder och kommer åtminstone inte ställa ut skorna när heder för klubbloggan fortsatt står på spel. Visst kan Artetas gäng glänsa när det väl stämmer, men det är så pass ojämnt i prestationerna att problem absolut kan infinna sig i Sheffield. Gärna samtliga tecken på större kuponger. 

3. West Ham – Leicester 1

Räkna med klang och jubel-föreställning i östra London när två offensivt lysande gäng drabbar samman. Jesse Lingard har sett ut som Messi 2.0 sedan ankomsten till West Ham och tjeckiske Tomás Souček dels öser in mål samt dominerar mittfältet. Något fel på de främre leden är det inte hos Brendan Rodgers mannar heller. De tillresta rävarna besitter spetskompetens av högsta klass i Jamie Vardy som givetvis har näsa för mål. Det råder däremot viss trubbel hos de båda. Värdarna saknar fortsatt Declan Rice och Yarmolenko medan Leicester tvingas undvara Harvey Barnes och Caglar Soyüncü. Räkna med hög intensitet blandad med offensiv frenesi – då passar sig gaffeln (1-2) alldeles utmärkt! 

4. Fiorentina – Atalanta 2

Fyra bataljer från Serie A stundar. Resan går först till Florens där Fiorentina trots hemmagräs får acceptera rollen som klara underdogs när Atalanta kommer på besök. Värdarna må besitta en trupp med spektakulära namn i bland andra Ribery, Kokorin, Valero för att nämna några, men har fått spendera säsongen i tabellens nedre del. Enkom två segrar de senaste tio skvallrar om Violernas oförmåga att segra och uddlöshet är bara förnamnet. Gästerna från Bergamo öser på i vanlig ordning med firma Muriel-Zapata i fram som innebär målgaranti. Vill det sig väl kan dessutom en andraplats vara ett faktum efter helgens omgång. Trots risk för viss överstreckning får tvåan stå på egna ben. 

5. Roma – Bologna 2

Harmoni råder knappast i Roma. Spelartruppen ryktas ha riktat ett stort missnöje mot coach Fonseca i dagarna, en trupp som dessutom dras med en hel del skavanker. Romarna var ute på resa i veckan där en förvisso imponerande vändning mot Ajax noterades, men i rådande truppläge sliter tätt matchande påtagligt. Bologna är knappast några duvungar och lär se detta som ett ypperligt tillfälle att knäppa värdarna på näsan. Lag som Lazio samt Sampdoria är bara två exempel på lag som besegrats i närtid så här finns alla möjligheter för en kupongrensare. När värdarna dessutom saknar El Shaarawy och Mkhitaryan kan det sannerligen smälla till på Stadio Olimpico. Den rejält överstreckad ettan runt 70 prollar sållas omedelbart bort. X2!

6. Sampdoria – Napoli 1

Sampdoria får klara sig utan blågula toner när Napoli väntar på Stadio Luigi Ferraris. Herr Ekdal skadade sig under landslagssamlingen och på frånvarolistan hittas även portugisen Adrien Silva som fick syna det röda kortet senast. Detta till trots kan Claudio Ranieri mönstra en slagkraftig elva som imponerar i stundom. Gästerna från pizzans hemvist har sprungit bra sedan mitten av februari, men togs tillfälligt ned på jorden borta i Turin mot Juventus (2-1 torsk). Ovisst möte i Genua är bara förnamnet, när magiskt värde lyser upp på vänsterkanten börjar penseldraget där. För den som gillar statistik så kryssar lagen sällan, så kanske är gaffeln (1-2) vägen att gå här! 

7. Hellas Verona – Lazio 2

Innan vi lämnar Italien gör sig ett besök i kulturstaden gott. Hit kommer Lazio för att ta sig an värdarna för dagen, Hellas Verona. Gästerna från Rom fick föga förvånande lämnade Champions League där Bayern blev för starka och kan nu fokusera fullt ut på ligan. Ciro Immobile med lagkamrater blickar gärna tillbaka på föregående möte dessa lag emellan, då sköljde de ljusblå över värdarna i viktorian som till slut skrevs ett mål mot fem. Siktet är inställt på Topp 4 som i allra rimligaste grad är möjligt för Simeone Inzaghis gäng, men då ska matcher som dessa innebära tre pinnar i bussen hem. Tvåan gör sig gott i eget sällskap.   

8. Real Betis – Atlético Madrid X

Att segra mot Atético Madrid i årets säsong är inte det lättaste. I La Liga har Diego Simeones rödvita mannar endast gått på grund tre gånger av 29 möjliga försök att sänka skeppet. Dock kom en av förlusterna i den senaste ligafighten i just den här staden, då mot Sevilla. Nu står Real Betis på andra sidan. “Los Verdiblancos” är i en brinnande strid om Europaplatser och hemma på Benito Villamarín har Pellegrinos gäng triumferat i tre raka matcher. Nu väntar givetvis motstånd av annan dignitet, men en rejält överbetrodd bortaseger till dryga 60 prollar är ingenting att ha. 1X är vägen till miljonerna. 

9. Valencia – Real Sociedad 2

Ingen vila, ingen ro råder om en Europaplats ska komma i hamn. Det har Real Sociedad fått erfara som snabbt fick studsa tillbaka i ligan efter att Copa del Rey pokalen säkrats. Då såg det ut som Bilbao skulle få sin revansch, men efter en tavla av Unai Simon i slutskedet lyckades baskerna knipa en vital pinne. När resan nu går till östkusten finns glödhete Alexander Isak som vanligt i truppen och står redo att nöta ner Valencia-försvaret. “Fladdermössen” har inte imponerat under säsongen och befinner sig nu i ingenmansland. Torsken mot lilleputt-Cadiz sist hjälper inte självförtroendet som behövs för att ta sig an formstarka gäster. Solid tvåa hittas på Mestalla!

10. Valladolid – Granada X

Bottenskiktet gör sig ständigt påmind för Valladolid. Klubben, som till stor del ägs av “den riktige” Ronaldo håller sig med näbbar och klor ovanför degraderingsplatserna. Truppmässiga problem råder där corona samt avstängningar inte är en lyckad kombination vilket gör att lirare som Óscar Plano och Jawad El Yamiq inte finns med här. Granada har som bekant ställts mot Man United i veckan och dubbelt matchande under säsongen har satt sina spår på Roberto Soldado och company. Räkna inte med någon föreställning som går till historien. Målfattigt och tätt beskriver denna bataljen väl – bra läge för den vågade att dra till med chansspiken. Annars samtliga tecken helst. 

11. Elfsborg – Djurgården 1

Kära Allsvenskan är tillbaka! På Borås Arena gör två förmodade topplag upp när Kim och Tolle tar med sig sin Djurgårds-armé till mötet mot Elfsborg. De gulklädda värdarna spelar alltid med stort självförtroende på plastgräset och lär bli att räkna med i Topp 5 i år. I fjol föll Ellos ynka en gång på hemmaplan och lär säkerligen kliva in med pondus i premiären. DIF har tappat viktiga kuggar i Karlström och Ulvestad på mitten, ersättarna har hämtats från Sirius i Elias Andersson samt finske Rasmus Schüller. I cupen mot ett slitet Bajen lyckades blåränderna inte spräcka nollan och en del frågetecken finns här. Elfsborg tar tillfället i akt att segra i premiären!

12. Halmstad – Häcken 1

Halmstads BK är tillbaka i finrummet. Den anrika klubben med Magnus Haglund vid rodret vann Superettan i fjol där ett bergtätt försvar med general Adde Johansson spelade en viktig del i avancemanget. I buren höll Malkolm Nilsson rent i flertalet matcher och lär återigen spela en viktig roll i årets upplaga. In har dessutom MFF-anfallaren Antonsson hämtats på lån, som må haft blött krut i bössan de senaste säsongerna, men det är bara en tidsfråga innan det lossnar igen. Gästerna från Hisingen trivs bäst på eget konstgräs. Andreas Alms getingar lär hålla till i toppen i sedvanlig ordning, men i en jämn premiär på bortaplan sållas en rejält överstreckad tvåa bort. 1X! 

13. IFK Norrköping – Sirius 1

Jensa Gustafsson ut och Rikard Norling in. Så lyder tränarrockaden i IFK Norrköping inför den nya säsongen. Det är ingen dålig trupp den gode Rikard besitter – här finns klasslirare i Totte Nyman, Sead Haksabanovic och nye Samuel Adegbenro för att nämna några. Sirus hyllades lite väl till skyarna förra året. Det blev trots allt en tionde plats i tabellen och nu har viktiga kuggar som Vecchia, Elias Andersson och Ekdal lämnat för nya äventyr. På pluskontot finns Vasalunds målspruta Ekin Bulut som lär stänka in ett par baljor i Allsvenskan. Ettan går absolut först, men för de med plånbok plockar med tvåan till trevlig procent då gästerna faktiskt vann här sist lagen möttes. 

Spiken! – Atalanta

Likbleka Fiorentina lär inte ha mycket att hämta mot ett Atalanta på framfart. Gästerna från Bergamo lär forsa över det stackars försvaret hos Viola. Kupongens spik, den hittar ni i blått och svart. 

Skrällen! – Halmstad

En klyscha till trots, men en premiär är alltid en premiär. Ringrostiga ben där Häcken dessutom inte är något gräslag att tala om. Här kan HBK utnyttja fördelarna som ges och Antonsson kanske får den drömstart fansen hoppas på. Pass upp!

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Europatipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR

96 rader

  • 1. Tottenham – Man. United 2
  • 2. Sheffield United – Arsenal x2
  • 3. West Ham – Leicester 12
  • 4. Fiorentina – Atalanta 2
  • 5. Roma – Bologna x2
  • 6. Sampdoria – Napoli 12
  • 7. Hellas Verona – Lazio 2
  • 8. Real Betis – Atlético Madrid 1x
  • 9. Valencia – Real Sociedad 2
  • 10. Valladolid – Granada x
  • 11. Elfsborg – Djurgården 1
  • 12. Halmstad – Häcken 1x
  • 13. IFK Norrköping – Sirius 1

864 rader

  • 1. Tottenham – Man. United 2
  • 2. Sheffield United – Arsenal 1×2
  • 3. West Ham – Leicester 12
  • 4. Fiorentina – Atalanta 2
  • 5. Roma – Bologna x2
  • 6. Sampdoria – Napoli 12
  • 7. Hellas Verona – Lazio 2
  • 8. Real Betis – Atlético Madrid 1x
  • 9. Valencia – Real Sociedad 2
  • 10. Valladolid – Granada 1×2
  • 11. Elfsborg – Djurgården 1
  • 12. Halmstad – Häcken 1x
  • 13. IFK Norrköping – Sirius 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100