Allsvenskan inför omgång 28 Foto: Mika Korhonen | Unsplash

ALLSVENSKAN: INFÖR OMGÅNG 28

Notera att artikeln innehåller betalda länkar

Nu är vi verkligen inne på sluttampen av Allsvenskan 2022. Omgång 27 var en veckoomgång, och en rafflande sådan. Häcken tog 3 poäng borta mot AIK vilket var ett stort steg mot SM-guldet. De leder serien på 57 poäng inför omgång 28. Bottenlagen Helsingborg och Sundsvall förlorade båda sina matcher och det är i stort sett klart att båda åker ner till Superettan för att bygga om. Under torsdagen möts Malmö och Djurgården, och en förlust för Djurgården och guldet är förlorat, samtidigt som Hammarby som ligger före Djurgården i tabellen (49 mot 48 poäng) möter Sirius hemma.

Veckans omgång i Allsvenskan

Fredag 14/10
19:00 Elfsborg – Degerfors

Lördag 15/10
15:00 Helsingborg – Varberg
15:00 Häcken – Sundsvall
17:30 Sirius – Norrköping
17:30 Värnamo – Kalmar

Söndag 16/10
15:00 Djurgården – AIK
17:30 Mjällby – Hammarby

Måndag 17/10
19:10 Göteborg – Malmö

Omgångens utvalda matcher

Helsingborg – Degerfors

Ett riktigt ångestmöte i botten. Degerfors möter inför den här matchen Blåvitt medan Helsingborg redan spelat sin 27:e omgång som även den blev förlust. Inför den här matchen så skiljer det sex poäng (23 mot 17, med Degerfors en match färre spelad). Degerfors har kvalplatsen i egna händer och det är väl egentligen inget som talar för att Helsingborg skulle börja vinna som nu har fem raka förluster. Hemmaplansfördel är det inte heller något att tala om då de endast tagit nio poäng på 13 matcher på Olympia på hela säsongen.

Degerfors har däremot kommit igång rätt bra på slutet och ser ut att klara kvalplatsen. För den som minns inledde de säsongen uruselt och tog inte en poäng på sina sex första matcher. Nu är de däremot obesegrade i sina sju senaste matcher, och en förlust mot Helsingborg känns inte särskilt troligt.

Vi spelar Degerfors, Draw no bet till 2,20 hos ComeOn!


Häcken – Malmö

Häcken visade på mästartakter när de åkte till Friends och besegrade AIK med 2-1. Nu ställs man mot Malmö som gör en blek insats den här säsongen, men kompetensen finns där och kan blixtra till. Med det sagt så finns det nog lite mer “go” i Häcken än Malmö just nu, och för det gulsvarta laget så snackas det nog om att det här är matchen som ger guld. Medan för Malmö så börjar Europaplatserna rinna dem ur händerna och man nog ser hellre Häcken vinna än Djurgården exempelvis.

Efter 26 spelade matcher så ligger Malmö på 42 poäng och på sjätteplatsen. Den 17 oktober förlorade man mot rivalen Blåvitt som inför matchen hade fyra raka förluster. Tankarna är på nästa säsong med allt vad det innebär. Det mesta talar på att vi får se ett nytt Malmö nästa säsong, med en ny tränare och en stomme som till stor del ska fasas ut.

Vi är sugna på den raka 1:an, men tar det säkra före det osäkra och spelar Häcken, Draw no bet till 1,74 hos ComeOn!


Djurgården – Sundsvall

Djurgården tar emot jumbon Sundsvall på måndagskvällen. Djurgården möter innan den här matchen Malmö FF, vilket kan bli spiken i kistan för Djurgårdens jakt på SM-guld. Innan matchen mot Malmö har blåränderna tre raka förluster (Degerfors, Häcken, AIK i den ordningen), och inför deras match på torsdagskvällen så är det 9 poäng upp till Häcken (som visserligen har en match mer spelad).

Sundsvall har haft flertalet “måstematcher” under säsongen, men egentligen ingen av dem föll väl ut. Däremot trillade det in poäng när ingen förväntade sig det, som till exempel mot Blåvitt och Malmö. Dessvärre förlorades samtliga sexpoängsmatcher mot bottenkonkurrenter vilket är en starkt bidragande orsak till att de nu åker ur.

Vi tror Djurgården tar ut sina aggressioner på stackars Giffarna och vinner med tre mål eller fler. Vi spelar därmed över 3,5 mål till 1,90 i odds hos ComeOn!

Skrivet av Henrik


Tabellen