Allsvenskan: Inför omgång 26 Foto: Héctor Emilio Gonzalez | Unsplash

ALLSVENSKAN: INFÖR OMGÅNG 26

Notera att artikeln innehåller betalda länkar

Det är endast tolv poäng kvar som står på sfpel för lagen som jagar (eller försvarar) bättre placering i Allsvenskan. Vi lämnar omgång 25 där seriefinalen Djurgården-Häcken slutade med bortaseger vilket innebar att Hisingens Finest klättrade upp i serieledning igen, efter att ha kryssat fyra raka matcher.

Rydströms Kalmar var uppe och kände på tredjeplatsen innan Hammarby krossade Varberg på måndagen.

Veckans omgång i Allsvenskan

Fredag 14/10
19:00 Elfsborg – Degerfors

Lördag 15/10
15:00 Helsingborg – Varberg
15:00 Häcken – Sundsvall
17:30 Sirius – Norrköping
17:30 Värnamo – Kalmar

Söndag 16/10
15:00 Djurgården – AIK
17:30 Mjällby – Hammarby

Måndag 17/10
19:10 Göteborg – Malmö

Omgångens utvalda matcher

Elfsborg – Degerfors

Elfsborg tar emot Degerfors där det enda laget är lite mer desperat än det andra. Elfsborg hade innan matchen mot Kalmar en fin svit med fyra raka segrar inklusive en vinst mot Malmö hemma i Borås. Men det skulle bli grus i maskineriet för de gula då det blev skador och tre byten gjorda för hemmalaget innan 30 minuter var spelade, då Frick Bernhardsson och Strand fick bytas ut. Innan halvleken var över hade Kalmar gjort 2-0 som också blev slutresultatet. Holmén saknades pga avstängning men är tillbaka mot Degerfors.

Degerfors är som starkast hemma och har för det mesta förlorat på bortaplan. De har putsat till statistiken något då deras senaste bortamatcher slutat med kryss mot AIK och Häcken, men i övrigt är det fem poäng på tolv bortamatcher. Degerfors har verkligen ryckt upp sig på slutet och har tagit poäng i sina sex senaste matcher och har möjlighet att rädda kontraktet.

Vi spelar kryss i halvtid till 2,50 odds hos ComeOn!


Djurgården – AIK

Ett laddat Stockholmsderby där antagonisterna gör upp än en gång. AIK har en bra chans att sänka Djurgårdens guldchanser vid seger här, då Djurgården behöver varje poäng de kan få efter sexpoängsmatchen mot Häcken där de förlorade med 1-0.

Djurgården har haft något av ett derbyspöke de senaste åren, men det har man lyckats skrämma bort till viss del. Dock så har man fyra raka derbytorskar mot AIK. De går även in i matchen med två raka förluster i ligan.

AIK är dock allt från pålitliga den här säsongen. Senast kommer de från en match mot Helsingborg som slutade 2-0 till Gnaget, men dessförinnan hade de kryss mot Sirius och Degerfors samt en förlust mot Varberg. Mot Djurgården lär de dock vara påkopplade och taggade från start.

En match med mycket på spel för båda lagen. Vi spelar att slutresultatet blir oavgjort till 3,50 i odds hos ComeOn!


Göteborg – Malmö

Omgången avslutas med ett klassikermöte på Gamla Ullevi när Blåvitt tar emot MFF. Göteborgarna har en svag resultatrad med fyra raka förluster, varav stundtals utspelning mot jumbon Sundsvall. De snyggade till resultatet i slutet av matchen, men de låg faktiskt under med 3-0 efter första halvlek. Marcus Berg saknades pga avstängning och är tillbaka mot Malmö.

Det finns inte så mycket mer att säga om Malmös säsong. Från titelkandidat till komplett magplask med sparkad tränare, en sportchef som klev ner och inte gjorde saken bättre och en nygammal tränare som ansvarar för laget resten av säsongen. För närvarande är laget på en sjätteplats efter att ha spelat kryss mot Värnamo hemma vilket inte imponerar. Inför matchen mot Värnamo förlorade de mot Union Berlin som för övrigt leder Bundesliga (!). De spelar mot Union under torsdagskvällen och i skrivande stund är det oklart vad resultatet blir.

Berg må vara tillbaka till den här matchen, men Malmö tar det här ändå. Vi spelar Malmö att vinna till 1,80 i odds hos ComeOn!

Skrivet av Henrik


Tabellen