Allsvenskan inför omgång 28 Foto: Mika Korhonen | Unsplash

Allsvenskan: Inför omgång 16

Allsvenskan är halvvägs genom säsongen och nu går vi in i omgång 16.

Notera att det endast är sex matcher som spelas den här helgen då Malmö mötte AIK i omgång 16 som spelades 11 maj samt Djurgården – Helsingborg som spelades 5 maj.
Med tanke på att tre av storlagen inte spelar i helgen så känns det som en rätt torr omgång på förhand, bortsett från Elfsborg – Häcken samt “returen” på kamratmötet mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping som avgörs på måndag 1 augusti.

Veckans omgång i Allsvenskan

Lördag 30/7
15:00 Degerfors – Kalmar FF
17:30 Sundsvall – Varberg

Söndag 31/7
15:00 Elfsborg – Häcken
15:00 Sirius – Mjällby
15:00 Hammarby – Värnamo

Måndag 1/8
19:00 Göteborg – Norrköping

Omgångens utvalda matcher

Sundsvall – Varberg

I skrivande stund har Elfsborg tre raka förluster innan de möter Molde på torsdagskvällen i returen där de ska försöka hämta upp 4-1 från första mötet. Elfsborg har inte vunnit i Allsvenskan på drygt en månad, 26 juni kom senaste trepoängaren och det var mot Varberg hemma. Hemmafacit är dock stabilt med endast en förlust på sju matcher varav fyra är förluster.

Simon Olsson saknas för Elfsborg då han är avstängd. Kapten Johan Larsson stod över senast pga personliga skäl medan Per Frick klev av skadad mot Kalmar.

Häcken plockade upp sin första hemmaförlust när de förlorade mot Djurgården med 2-1. Faktum är att det här är deras blott andra förlust för säsongen och de har inte förlorat sedan omgång 3.
Ett glädjebesked från förra veckan får dock vara att Alexander Jeremejeff gått ut med att han stannar i Häcken året ut, och det börjar väl bli dags för oss alla att börja räkna med Häcken på riktigt nu.
Leo Bengtsson har sen tidigare lämnat för Aris Limassol medan Kristoffer Lund är avstängd den här matchen.


IFK Göteborg – IFK Norrköping

Måndagen den 25 juli möttes de här två lagen och det blev en bortaseger för IFK Göteborg som gick iväg med alla tre poängen efter att gjort 2-0 genom mål av Simon Thern och ett mål i slutminuterna genom Kevin Yakob. Men slutresultatet ger oss inte hela sanningen. Faktum är att det antagligen hade blivit tre Peking-poäng här om det inte vore för Blåvitts Werner Hahn som räddade allt. Marcus Berg håller lika hög nivå som vanligt medan Gustav Svensson kanske gör sin bästa match för säsongen här.

En frustrerande kväll för Norrköping som hade långt fler målchanser än Blåvitt, med flertalet skott på mål. Hela 10 st skott på mål blev det men Hahn i Göteborgsmålet var verkligen överallt. Men det är en frustrerande period överlag för Peking nu som inte alls fått den där reaktionen man kanske trodde man skulle få efter att låtit Rikard Norling gå på plankan. Två mål på senaste fem matcherna är för dåligt och det är här problemet ligger. Laget konverterar inte chanserna och lyckas inte göra det där lilla sista som krävs. Hade inte bottenlagen varit så usla så hade det kunnat bli en riktigt tråkig säsong för Norrköping, men de kommer klara sig kvar, även om formen just nu är bland de sämsta ligan.


Skrivet av Henrik

Tabellen