Back Tillbaka

12:00 – torsdag 4 juli

Wimbledon

Wimbledon
Andra omgången • Tennis

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Det är hemmaspelarna i fokus på de största banorna i Wimbledon under torsdagen när den andra omgången ska avgöras. Fyra av sex matcher på centercourten och Bana 1 innehåller på ett eller annat sätt hemmaspelare.

Först ut på centercourten med start klockan 14:30 är Novak Djokovic som möter hemmaspelaren Jacob Fearnley, en spelare som normalt sett ofta inte ens hållit till på challengertouren, den näst högsta touren. Utan ibland nere på tennisens lägsta tour, den halvprofessionella futuretouren. Onekligen två olika världar som kolliderar i den matchen.

Dagens andra match på centercourten innehåller ingen hemmaspelare men väl en världsetta. Iga Swiatek möter Petra Martic.

Sist ut på centercourten är det dubbel. Bröderna Andy och Jamie Murray spelar för första gången dubbel tillsammans i Wimbledon och möter australiensarna Rinky Hijikata och John Peers. Samtliga spelare på banan har på ett eller annat sätt vunnit en Grand Slam-titel tidigare. Tre av dem i dubbel, och förstås Andy Murray som vunnit flera i singel. Tufft för bröderna Murray som de få gånger de spelat tillsammans inte riktigt fått till det men återstår att se om de kan hitta något ikväll.

På Bana 1 inleder de båda hemmaspelarna Katie Boulter och Harriet Dart. Efter dem ytterligare två hemmaspelare, Jack Draper som slog ut Elias Ymer i första omgången mot den tidigare semifinalisten i Wimbledon, Cam Norrie. Och så avslutar den fjärdeseedade tysken Alex Zverev mot amerikanen Marcos Giron dagens spel.

Massor av matcher även på andra banor så klart. Eurosport 2 sänder under hela dagen och Eurosport 1 sänder så fort cyklisterna i Tour de France gått i mål omkring klockan 17. Samtliga matcher streamas på Discovery+ och Max.

Vill du läsa mer om samtliga dagens matcher rekommenderas Sveriges största tennisblogg som återfinns just här på Tvmatchen, www.vamosrafa.se.