Back Tillbaka

16:30 – onsdag 10 juli

Novak Djokovic – Alex De Minaur

Wimbledon
Inställd - Walkover Djokovic • Tennis

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

***Uppdatering: Matchen är inställd då De Minaur lämnat walkover på grund av skada. Djokovic vidare till semifinal.***

Den match som de flesta ser fram mest emot i Wimbledon under onsdagen. Är det här som Novak Djokovic blir så där riktigt pressad eller till och med kanske förlorar? Inte omöjligt. Alex De Minaur är en av världens bästa spelare och ingen vet ännu riktigt hur bra han är på gräs. Bara att han är riktigt bra.

Djokovic har haft ett lite stökigt Wimbledon hittills där han under några av matcherna inte alls imponerat spelmässigt men ändå tagit sig fram. När han sen såg lite bättre ut spelmässigt i åttondelsfinaler, ja då började han bråka med publiken istället. Han fick för sig att publiken buade åt honom, medan de i själva verket bara hejade på motståndaren Holger Rune. Kanske inte Djokovic finaste stund på en tennisbana.

Bara tre inbördes möten mellan de här två. 2-1 för Djokovic där. Faktiskt två matcher redan i år där De Minaur vann i den kanske inte överdrivet viktiga mixedturneringen United Cup i början av året. Djokovic plockade sin seger på gruset i Monte Carlo i början av sommaren. Grus, ett direkt dåligt underlag för De Minaur.

På gräs är De Minaur däremot duktig. Som australiensare har han bra erfarenhet av underlaget och hans snabba fötter ger mycket fin utdelning när spelet går maximalt snabbt. Djokovic, han har vunnit Wimbledon sju gånger. Ganska så bra på gräs med andra ord.

Djokovic storfavorit enligt oddsen. Han spelas till lite över 1,40 i odds medan De Minaur spelas just över 3 gånger pengarna. Djokovic klar favorit alltså, men De Minaur vinner matchen nästan en gång på tre enligt oddsen. Det är läge för Djokovic att se upp här med andra ord.

Starttiden är preliminär. En dammatch ska först slutföras på centercourten.