Speltips: England – Italien 17/10

Det bjuds på gruppfinal i Grupp C när Italien besöker England på Wembley Stadium i London. En strålande målskillnad gör att hemmalaget så gott som säkrar EM-platsen vid en eventuell seger under tisdagskvällen. Samtidigt är Ukraina fortfarande med i kampen om biljetterna, vilket ökar pressen för båda deltagarna i denna klassiska duell.

Speltips:1
Odds:1.68
Spelbolag:NordicBet
Avspark:20:45, tisdag 17 oktober 2023
Spela på hemmavinst – 100% upp till 500kr hor NordicBet!

Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor.

När grupperna till EM-kvalet lottades pekades England och Italien ut som tydliga favoriter i Grupp C. Med fem matcher vardera på kontot visar tabellen att dessa förväntningar var välgrundade. England leder gruppen med sina 13 poäng – tre före just Italien, dagens bortalag. På samma poäng som italienarna, men med sämre målskillnad, hittar vi Ukraina. Det bör dock föras till protokollet att grupptrean har en match mer spelad än de båda giganterna.

Ukraina är så gott som garanterade att plocka in tre nya poäng under tisdagskvällen. Detta då man möter gruppjumbon Malta, som efter sex matcher står på noll poäng och endast ett mål. Ett poängtapp för Italien skulle alltså högst troligt innebära att man – åtminstone tillfälligt – tappar andraplatsen till ukrainarna.

Letar du efter en ny bettingsida att spela på? Här hittar du marknadens bästa oddsbonusar!

England vill ha revansch för förra Wembley-mötet

För Italiens del är det viktigare att inte förlora än vad det är att vinna tisdagens match. Det kommer dock att bli lättare sagt än gjort. Just England mot Italien på Wembley Stadium är en matchning och skådeplats som väcker stor revanschlusta i det engelska folket. Förlusten på straffar i EM-finalen för två år sedan är en mörk händelse i landets idrottshistoria. Ett nederlag som man nu vill hämnas för.

England kommer troligen att kunna klara sig till EM även om man inte tar poäng här, men en seger mot Italien hemma på Wembley betyder mycket mer än tre pinnar. Många av de spelare som ger sig ut på gräsmattan under tisdagskvällen fanns med på planen när guldet gled dem ur händerna. Fansen kommer inte att acceptera ytterligare en förlust mot italienarna.

Med i åtanke detta faller spelvalet på en enkel etta. Ett val som underbyggs av det faktum att England vann bataljen i Italien i premiären av kvalet. En bit av engelsmännens ära ska återerövras här. Vinst är det enda som räknas.

100% upp till 500 kr

  • Välkomstbonus för alla typer av spelare
  • Upp till 500 kr extra att spela för
  • Stort spelutbud – spela på lägre ligor