TVMatchen Betting » Motorsport » Formel 1 » Speltips: Ungerns Grand Prix

Speltips F1 2022: Ungerns Grand Prix

Vi tar oss till Ungern och Hungaroring. Det väntas regn både lördag och söndag. Förra året var det ett stökigt lopp med många omstarter, mycket talar för att det blir liknande den här helgen.

Förra helgens lopp i Frankrike avslutades med ännu en Verstappen-seger före de två Mercedesbilarna. Charles Leclerc hade pole position och ledde de första 17 varven innan monegasken tappade kontrollen på bakdelen av bilen och snurrade in i däckbarriären och åkte på ännu en DNF den här säsongen. Han har inte turen med sig, det får man säga.

Men nu riktar vi blickarna mot Ungern. Det har körts F1 här sedan 1986 och det är 70 varv med 4,3 km vardera som ska genomföras. Det finns egentligen bara en längre raksträcka på banan sen är det kurvigt som en gokartbana. Banan är svår att köra om på och förra året var det riktigt rörigt här med många omstarter. Därför blir kvalet extra viktigt.

Loppet hölls förra året under samma tidpunkt som i år (1 augusti).

Förra året var det Esteban Ocon (Alpine-Renault) som vann här, följt av Lewis Hamilton (Mercedes) och Carlos Sainz (Ferrari). Sebastian Vettel hade dock blivit tvåa i loppet om det inte vore för en diskvalificering.
Apropå Vettel – i dagarna gick han ut med att det här blir hans sista säsong i F1. Den 35-årige tysken har 15 säsonger bakom sig med fyra VM-titlar i bagaget. Han vann sitt första VM som blott 23-åring. Han kommer att bli saknad i startfältet.

Om det har varit mycket snack om extremväder och hetta under de senaste F1-helgerna så får förarna och stallen istället vara beredda på regn i helgen. Det blir sannolikt stora regnfall på lördagen och på söndagen ska det klarna upp, men det pratas om en del regn även eftermiddagen. Loppet körs kl. 15.00 svensk tid.

Max Verstappen åker till Budapest med en respektingivande ledning på hela 63 poäng i VM och har nog inget emot att utöka det ytterligare i det sista loppet innan sommaruppehållet.


Det här är som sagt sista loppet innan uppehållet. Efter Ungern tar F1 en paus och är tillbaka den 28 augusti med Belgiens GP.

Speltips F1 – Ungerns GP

Oddsen inför loppet ser lite annorlunda ut mot hur de har gjort de senaste loppen. Charles Leclerc är favorit att vinna till 2,20 gånger pengarna, följt av Max Verstappen till 2,5 gånger pengarna och därefter hittar vi Carlos Sainz Jr till 6,8.

Lewis Hamilton har kört upp sig på slutet och har kommit topp 3 i de senaste fyra racen (Kanada, Storbritannien, Österrike och Frankrike), i Azerbajdzjan kom han fyra.

Vi tycker det är ett intressant spel med Hamilton att komma topp 3 till 2,1 gånger pengarna till en mindre slant.

Du hittar oddset hos Betinia.