TVMatchen Betting » Motorsport » Formel 1 » Speltips: Silverstone Grand Prix

Speltips F1 2022: Silverstone Grand Prix

F1-cirkusen snurrar vidare och nu är det äntligen dags för den klassiska banan Silverstone. Max Verstappen och Red Bull går från klarhet till klarhet och säsongen börjar tyvärr kännas avgjord redan nu.

I Kanada var det återigen Max Verstappen som stod som segrare följt av Ferraris Carlos Sainz Jr och, kanske lite oväntat, Lewis Hamilton på tredjeplatsen.

Sa vi att Silverstone är klassiskt? Ja, för den här banan har varit med ända sedan starten, 1950 på F1-kalendern. Det snabbaste varvet står just Verstappen för, ett rekord som han satt 2020 och lyder 1:27,097.

Förra året var det Lewis Hamilton som vann loppet med en andraplacering för Charles LeClerc och tredjeplatsen gick till Valtteri Bottas. Max Verstappen vann för övrigt kvalet.

Förra årets lopp blev dock mer kontroversiellt än så, då den stora snackisen var kollisionen mellan Hamilton och Verstappen i det första varvet, i en kurva där de två bilarna nuddade varandra vilket resulterade i att Max Verstappen åkte ut i väggen i 290 km/h och fick bryta. Han fick åka till sjukhus men klarade sig utan allvarligare skador. Men det skulle bli en del snack kring den situationen även efter loppet. Vi hoppas vi slipper se liknande kollisioner under helgens lopp.

Max Verstappen leder den totala ställningen med 175 poäng, före stallkamraten Sergio Perez på 129 därefter Ferraris Charles Leclerc på 129.

Silverstone blir det tionde racet i F1-kalendern av totalt 22 lopp.

Speltips F1 Silverstone GP

Inför Silverstone är Max Verstappen återigen favorit att vinna loppet. Han ger runt 1,90 att vinna loppet vilket vi anser är ett spelbart odds. Charles Leclerc ger runt 3,20 gånger pengarna, han kom femma i Kanada, vilket är ett steg framåt för Ferrari-stallet. Därefter följer Verstappens stallkamrat Sergio Perez som ger 8 gånger pengarna på att vinna Silverstone 2022.

Red Bull-stallet har 6 raka segrar och senast stallet inte vann var 10 april i Australien, det känns väldigt längesen.

Med tanke på förra årets kollision och DNF känns det som att det finns en hel del revanschlusta hos både teamet och Verstappen. Det har även sipprat ut vissa kommentarer från teamet om hur mycket de irriterat sig på händelserna under loppet 2021 och de verkar ha svårt att släppa det. Vi får se hur de hanterar loppet nu på söndag.

Vi gör det enkelt för oss och spelar Verstappen, igen. Oddset 1,90 hittar du hos Betinia.