TVMatchen Betting » Motorsport » Formel 1 » Speltips F1 2022: Österrikes Grand Prix

Speltips F1 2022: Österrikes Grand Prix

F1 tar sig vidare till Red Bull Ring och Österrikes GP i helgen. Det blir färre träningar då det är en sprint som avgör startfältet på söndagen så det kan bli en mycket intressant helg. Österrikes GP är en favorit för många då det är en av de vackraste vyerna i F1-kalendern.

Vi kommer från ett minst sagt händelserikt och även otäckt Silverstone där Guanyu Zhou kunde fått sätta livet till om det inte vore för bilens halo.

Det var en av de värsta incidenterna som vi har sett på senare år och kinesen hade verkligen änglavakt.

Flertalet bilar var inblandade i kraschen men värst blev det för kinesen som hamnade upp och ner med sin Alfa Romeo och flög ut mot däckbarriären och staketet. Det såg riktigt otäckt ut, men faktum är att Zhou klarade sig oskadd och är med och kör i Österrike – otroligt. Han tackade halon efter olyckan. Halon är “ringen” som skyddar föraren mot just olyckor som denna. Den infördes 2018 och fick mycket kritik inledningsvis.

Carlos Sainz Jr i sin Ferrari vann sitt första lopp för säsongen (och första för Sainz någonsin) och det var verkligen på tiden för Ferrari att vinna ett lopp efter kräftgången. Tvåa kom Red Bulls Sergio Perez och trea blev Lewis Hamilton i sin Mercedes. Favoriten Verstappen gick det sämre för som fick bilproblem och slutade sjua.

Det är en kort bana men väl så intensiv med snabba kurvor och banan är inkapslad av de Österrikiska bergen och är en fantastisk syn.

Det blir 71 varv i Österrike och bästa tiden har Kimi Räikkonen som han satt 2018 när han körde för Ferrari.

Red Bull Ring får anses vara lite av en favoritbana för Max Verstappen som vann här 2021, 2019 och 2018. 2020 vann Bottas här.

Värt att notera är att det blir en sprinttävling här.
Det kommer bara finnas två träningsrace vilket ger teamen lite mindre chans att testa och jobba på sina bilar. Den första träningen är på fredag före kvalet och den andra träningen sker på lördag före sprinten. Sprinten kommer vara på 100 km samt poäng till de första åtta bilarna. Resultatet av sprinten kommer avgöra hur startfältet på söndagens GP ser ut.

Speltips Österrikes GP

Max Verstappen är återigen favorit att vinna loppet. Han har vunnit är tre gånger tidigare och har goda erfarenheter härifrån. En Verstappen-seger ger i nuläget runt 1,65 gånger pengarna. Charles Leclerc är andrahandsfavorit och ger 3,75 medan stallkamraten och senaste segraren i F1 Carlos Sainz Jr ger 12 gånger pengarna, med Verstappens stallkamrat Sergio Perez på 13 gånger pengarna och likaså på Lewis Hamilton.

Verstappen till 1,65 gånger pengarna tycker vi är bra värde och klart spelbart. Förra veckans bilproblem utgår vi från är en ren tillfällighet och att allt är i sin ordning inför loppet på Red Bulls “hemmaplan”.

Du hittar oddsen hos Betinia.