TVMatchen Betting » Motorsport » Formel 1 » Speltips: Monaco Grand Prix

Speltips F1 2022: Monacos Grand Prix

F1-cirkusen snurrar vidare och lämnar Spanien och Barcelona och nu är det äntligen dags för Monaco, en av säsongens höjdpunkter och en riktig klassiker i F1-sammanhang. Den Monaco-bördige Charles Leclerc är favorit och pressen är stor på monegasken att ta hem det, men han har inte varit särskilt lyckosam i racet tidigare.

Summering av Spanien Grand Prix

Förra veckans GP avgjordes i Spanien och det slutade med en seger för nederländaren Max Verstappen som blev förbisläppt av stallkamraten Sergio Perez som också kör för Red Bull Racing. Trea blev George Russell från Mercedes-stallet.

En snackis från tävlingshelgen i Spanien är ett videoklipp där Lewis Hamilton går förbi Sergio Perez bil och det spekuleras i om han rör bilen eller ej. Det är ej tillåtet och det skulle kunna bli böter för Hamilton. Verstappen fick böter för en liknande situation förra året.

Favoriterna i Monaco:

Charles Leclerc, Ferrari, 2,50 i odds

Max Verstappen, Red Bull, 3,25 i odds

Carlos Sainz Jr, Ferrari, 5,00 i odds

George Russell , Mercedes, 8,00 i odds

Charles Leclerc är favorit att vinna Monacos GP till drygt 2,50 gånger pengarna. Han hade ett bra läge att vinna 2021 och hade pole position, men kom inte till start då han hade problem med bilen. Leclerc att vinna loppet ligger på drygt 2,50 gånger pengarna. Leclerc ligger tvåa i den totala ställningen med 104 poäng. Om monegasken vinner i Monaco blir han den första monegasken att vinna sen 1931 då Louis Chiron vann loppet.

Andrahandsfavorit är Max Verstappen som leder F1 med sina 4 segrar och 110 poäng.

Förra året vann nederländaren sitt första lopp i Monaco och chansen är stor att det blir så även i år.

Leclercs stallkamrat i Ferrari, Carlos Sainz Jr är tredjehandsfavorit, det är dock några hack ner från Leclerc och Verstappen då du får runt 5,00 gånger pengarna på en seger för spanjoren.

Speltips Monacos GP

Man blir ju bra sugen att backa Leclerc här med den säsongen han har. Men hans track record på den här banan är ingen munter läsning då han inte lyckats genomföra loppet på tre försök. 2018 var det bromsproblem och han kraschade. 2019 bröt han, 2020 var det inställt, och 2021 så var det alltså problem med bilen så han startade inte trots pole position.

Man kan ju bli vidskeplig för mindre.
Man unnar ju honom så klart lite framgång då han faktiskt är uppväxt på dessa gator, men hjärnan backar Verstappen som känns som ett stabilare spel.

Vi spelar alltså 3,25 på Verstappen att vinna Monacos GP. Du hittar oddsen på Betinia.se.