TVMatchen Betting » Motorsport » Formel 1 » Speltips: Kanadas Grand Prix

Speltips F1 2022: Kanadas Grand Prix

Det är äntligen dags för Kanadas GP. Loppet har dessvärre varit inställt både 2020 och 2021 på grund av covid-19. Lewis Hamilton har dominerat på den här banan tidigare, men det är inte något vi räknar med den här helgen… om han ens kommer till start?

Azerbajdzjans GP blev tyvärr inte särskilt spännande. Red Bull-bilarna kunde enkelt köra i mål och Perez fick se sig omkörd av VM-ledaren Verstappen så han kunde utöka sin ledning. Därefter kom de båda Mercedes-bilarna med först Russell och därefter Hamilton på fjärdeplats.

Ferrari hade en katastrofal helg där där båda bilarna från Ferrari-stallet fick bryta.

Raksträckorna lär gynna Verstappen och Red Bull

Banan i Montréal är 4,361 km lång och har långa raksträckor där de snabbaste bilarna kommer att bli belönade, vilket lär passa Red Bull som handen i handsken.
Ferraris bilar är snabba även de, men desto mer opålitliga. På rakorna har Red Bull helt klart haft en fördel mot Ferrari som är största utmanaren till Red Bull i Kanada.

Innan de två inställda loppen 2020 och 2021 var det Hamilton-dominans på banan. Det är dock oklart om Hamilton lyckas ta sig till start den här helgen efter att plågats av kraftiga ryggsmärtor. Han har själv gått ut och sagt att han aldrig skulle missat loppet för något i världen. Men han har tydligen haft svårt att sova och loppet i Baku gjorde väldigt ont för engelsmannen.

Mercedes är just nu långt ifrån vad de har varit under de senaste säsongerna. Dock ska vi notera att George Russell hållit sig nära täten då Russell hamnat topp 5 i varje lopp.

Senaste vinnare i Kanada

  • 2019: Lewis Hamilton, Mercedes
  • 2018: Sebastian Vettel, Ferrari
  • 2017: Lewis Hamilton, Mercedes
  • 2016: Lewis Hamilton, Mercedes
  • 2015: Lewis Hamilton, Mercedes

Totala ställningen i F1

  1. Max Verstappen, Red Bull, 150 poäng, 5 vunna lopp, 6 pallplatser
  2. Sergio Perez, Red Bull, 129 poäng, 1 vunna lopp, 5 pallplatser
  3. Charles Leclerc, Ferrari, 116 poäng, 2 vunna lopp, 4 pallplatser
  4. George Russell, Mercedes, 99 poäng, 0 vunna lopp, 3 pallplatser
  5. Carlos Sainz Jr, Ferrari, 83 poäng, 0 vunna lopp, 4 pallplatser

Speltips F1: Kanadas GP

Max Verstappen är återigen favorit att vinna. Han har ännu inte vunnit på den här banan men just nu ligger han runt 1,86 gånger pengarna på att gå segrande ur loppet.

Ferraris problematiska svit fortsätter, men Charles Leclerc är ändå andrahandsfavorit att vinna loppet, dock till 3,75 medan Verstappens stallkamrat Sergio Perez ligger runt 4,30. Därefter är det ett hopp ner till Ferraris Carlos Sainz, Jr på 16,0 och Mercedes George Russell på 30,0 gånger pengarna medan den senaste vinnaren på banan, Lewis Hamilton, ligger runt 35 gånger pengarna.

Oddset på Leclerc lockar men det känns långt ifrån under kontroll med Ferraribilarna just nu. 1,86 på Verstappen känns bra, och med tanke på att Perez mer eller mindre släppte förbi Verstappen sist, så tror vi på ett liknande scenario här då banan liknar Baku.

Verstappen att vinna till 1,86 spelas. Du hittar oddset hos Betinia.