TVMatchen Betting » Motorsport » Formel 1 » Speltips: Frankrike Grand Prix

Speltips F1 2022: Frankrikes Grand Prix

Formel 1 tar sig till Frankrike och Circuit Paul Ricard i sydöstra Frankrike.

Verstappen och Leclerc är favoriter till att vinna loppet och frågan är om den väntade extrema värmen kan ställa till det för något team?

Det var som upplagt för ännu en Verstappen-seger i Österrike. Pole position för nederländaren och race på Red Bulls “hemmabana”. Men det skulle bli monegasken Charles Leclerc som tog en efterlängtad seger efter att gått lottlös sedan april i år. Men det var på håret – Verstappen pressade ända in i slutet men Leclerc höll undan. Viktiga poäng för Ferrari som hade behövt poäng från stallkamraten Carlos Sainz Jr, men det blev dramatiskt när hans bil började brinna och spanjoren fick ta sig ur bilen medan lågorna växte. Hade bilen hållit ihop hade Ferrari haft en bra chans på en första och andraplacering i loppet.

Frankrikes GP kommit och gått i kalendern och man har även kört på olika banor genom åren. Mellan 2009 till 2018 saknades den innan den gjorde comeback i kalendern.

Den mest framgångsrika föraren på banan är Michael Schumacher som vann hela åtta gånger på den här banan mellan 1994-2006. Svenske Ronnie Petersson vann här -73 och -74, lika många som Lewis Hamilton som vann 2018 och 2019.

Banrekordet har Sebastian Vettel som tog det 2019 i sin Ferrari. Varje varv är på 5,8km och det är totalt 53 varv som ska genomföras.

Förra årets race i Frankrike vanns av Max Verstappen före Lewis Hamilton och Sergio Perez, i den ordningen. Max Verstappen vann även kvalet före Hamilton.

När Frankrikes GP genomfördes för ett år sen så kördes loppet den 20 juni, alltså en månad tidigare än nu. Det väntas även extremvärme för Frankrike de närmsta dagarna, vilket kan påverka helgens race.

Speltips F1 Frankrikes GP

Verstappen är favorit till segern här och ger 2,16 gånger pengarna på en seger. Strax där bakom hittar vi Leclerc på 2,50 med ett odds som sänkts efter segern senast. Därefter hittar vi Lewis Hamilton på 8,80.

Oddset på Verstappen är för bra för att inte spelas. Nederländaren har inte vunnit på drygt en månad (Silverstone vanns av Sainz och Österrike vanns som bekant av Leclerc). Senaste segern för Verstappen kom i Kanada.

Circuit Paul Ricard är en riktigt avlång sådan, fylld med långa raksträckor vilket vi tror gynnar Red Bull. Senast Verstappen vann var i Kanada som också är en väldigt avlång bana överlag, och vi tror det blir ett liknande resultat här för Red Bull.

Max Verstappen att vinna i Frankrike spelas till 2,16.

Du hittar oddset hos Betinia.