TVMatchen Betting » Motorsport » Formel 1 » Speltips: Azerbajdzjans Grand Prix

Speltips F1 2022: Azerbajdzjans Grand Prix

F1 snurrar vidare och nu besöker vi Azerbajdzjans GP och Baku. Ingen förare har vunnit loppet två gånger, men Sergio Perez har möjlighet att bli den första, då han vann på banan för ett år sen och kommer med en seger i ryggen efter att kommit först i Monaco.

Sergio Perez och Red Bull kommer från en seger i Monaco där favoriten och monegasken Charles Leclerc återigen misslyckades med pallplats efter att varit favoriten att vinna stadsloppet. Å andra sidan tog han sig i mål den här gången, vilket är ett stort steg framåt.

Ferrari och Leclerc måste få ordning på sin verkstad. Leclerc såg ut att gå ut mot sin första seger i Monaco och hade allt under kontroll, men så blev det återigen bilproblem och allt föll samman. Hade bara stallet gjort sitt så hade Leclerc sannolikt plockat hem sin första seger i Monaco och fått bort den där förbannelsen alla pratar om, då det är erkänt svårt att köra om i Monaco.

Totalställningen inför helgens lopp:

  1. Verstappen, Red Bull – 125 poäng (4 vunna, 5 pallplats)
  2. Leclerc, Ferrari –  116 poäng (2 vunna, 4 pallplats)
  3. Perez, Red Bull – 110 poäng (1 vunna, 4 pallplats)

Azerbajdzjans GP – ett stadslopp med skrällar

Baku City Circuit har varit en del av F1-kalendern sedan 2016, då under första året under namnet Europas Grand Prix. Sen 2017 har det officiellt kallats Azerbajdzjans GP.

Historiskt har Mercedes och Red Bull varit de framgångsrika stallen här, med tre förstaplatser för Mercedes och två för Red Bull.

2016: Nico Rosenberg, Mercedes

2017: Daniel Ricciardo, Red Bull

2018: Lewis Hamilton, Mercedes

2019: Valtteri Bottas, Mercedes

2020: Inställt

2021: Sergio Perez, Red Bull

Det är en skrällvänlig bana och mycket kan hända här, så det brukar vara ett underhållande lopp.

Perez har goda minnen från Baku, då det här loppet var hans första seger för Red Bull. Det här skedde förra säsongen där han imponerande och gick från en sjätte plats i starten fram till en seger. Dock ska det noteras att det var ett händelserikt lopp då Verstappen fick problem med däcken och small in i väggen när han hade ledningen med stallkamraten bakom sig när det var fem varv kvar.

I omstarten fick Hamilton bromsproblem och tappade sin andra plats och Perez kunde därmed ta segern. En till seger för Perez här och han går om Leclerc i totalställningen.

Speltips F1 – Azerbajdzjans GP

Verstappen, Leclerc och Perez är (enligt oddsen) favoriter att vinna loppet i Baku och det är även så det ser ut i världsmästerskapets totalställning. Med Perez seger i Monaco så har han en riktig möjlighet att blanda sig in i titelstriden.

Något som bör hyllas är Perez genomgående form. Bortsett från en DNF i premiären så har han lyckats ta sig in i topp 4 i varje lopp den här säsongen.

Verstappen och Leclerc är favoriter att vinna loppet i Baku, med all rätt. Men Leclercs form ställer en del frågetecken.

Därför är spelet “Perez att komma topp 3 i Baku” till 1,71 intressant.

“Red Bull-stallet att vinna” till 1,63 känns också spelbart.

Eller varför inte Verstappen att vinna loppet till 2,12.

Du hittar oddsen hos Betinia.