Vi tar en titt på vilka idrottslag som är högst värderade i världen. Därmed har vi tagit fram en topp 20-lista som följer nedan.

Inom sportens värld så handlar det lika mycket om att vinna titlar som att tjäna pengar, men dessa två går inte sällan hand i hand. Det finns redan otaliga listor där olika lag eller klubbar rankas utifrån sportsliga prestationer, men här är istället fokuset rent ekonomiskt. Vi tar reda på vilka lag som är högst värderade…

20. Boston Celtics / Houston Texans / San Francisco Giants

Tre amerikanska lag från olika sporter kvalar in på tjugonde platsen, var och en värderade till 3,1 miljarder dollar. Det är Boston Celtics från NBA, Houston Texans från NFL och San Francisco Giants från MLB.

17. (Delad) New York Jets

Strax över den amerikanska trion återfinner vi ännu ett amerikanskt lag i form av New York Jets som kvalar in med ett värde på 3,2 miljarder dollar. De spelar i NFL på MetLife Stadium, en arena de delar med New York Giants.

17. (Delad) Chicago Cubs

Chicago Cubs är ett anrikt basebollag som bildades redan 1876. År 2009 så köptes de för 700 miljoner dollar av familjen Ricketts och är nu värderade till 3,2 miljarder dollar.

17. (Delad) Chicago Bulls

Även Chicagos välkända basketlag Chicago Bulls, som hade sin storhetsperiod under 90-talet, kvalar in på listan. De blev det första laget någonsin i NBA att vinna 70 matcher eller fler under en enda säsong. Likt de två tidigare lagen på delad 17:e plats så är även Bulls värderade till 3,2 miljarder dollar.

16. Boston Red Sox

Det populära basebollaget Boston Red Sox grundades 1901 och har vunnit World Series nio gånger. Ifall du blir sugen på att köpa dem så krävs det ungefär 3,3 miljarder dollar.

14. (Delad) Washington Football Team

Laget var tidigare känt som Washington Redskins, men bytte häromåret namn på grund av politiska skäl. De kvalar hursomhelst in på fjortonde plats värderade till 3,4 miljarder dollar.

14. (Delad) Los Angeles Dodgers

Los Angeles Dodgers, som även de värderas till 3,4 miljarder dollar, är ett basebollag som grundades 1883 i New York i stadsdelen Brooklyn som Brooklyn Grays. De flyttade till Los Angeles år 1958 och fick där sitt nuvarande namn.

13. Chicago Bears

Chicago Bears grundades 1920 i samband med att NFL bildades och var ett av de lag som fanns med från starten. Franchiselaget har ägts av familjen McCaskey sedan de grundades och är idag värderat till 3,45 miljarder dollar.

12. San Francisco 49ers

San Francisco 49ers grundades år 1944 och är baserat i Santa Clara i Kalifornien. De har i dagsläget vunnit fem Super Bowls och är värderade till 3,5 miljarder dollar.

11. Los Angeles Rams

NFL-laget Los Angeles Rams grundades år 1936 och gick först under namnet Cleveland Rams, men flyttade sedan till Los Angeles bara ett decennium senare. De flyttade även 1995 och blev då St. Louis Rams, men återvände hem till Kalifornien igen 2016. De hamnar precis utanför topp tio på 3,8 miljarder dollar.

10: Manchester United

Manchester United blir det första laget att bryta den amerikanska dominansen på listan och lyckas nätt och jämnt ta sig in på en tiondeplats. Det är den kanske mest kända engelska fotbollsklubben i världen och grundades redan 1878. Den har dock amerikanska ägare i form av familjen Glazer som köpte klubben för 1,4 miljarder dollar och har sedan dess stigit i värde till 3,81 miljarder.

9: New York Giants

Som ett av de mest populära NFL-lagen i USA så blir New York Giants det första amerikanska bidraget i topp tio. De har vunnit Super Bowl fyra gånger sedan de grundades 1925 och är nu värderade till 3,9 miljarder dollar.

8: Barcelona FC

Barcelona kräver såklart inga introduktioner, denna världskända spanska fotbollsklubb har i perioder dominerat världsfotbollen och har hela 17 internationella titlar och otaliga inhemska troféer. De blir det första laget att spräcka 4-miljardersbarriären och landar på 4,02 miljarder dollar i beräknat värde.

7: New England Patriots

New England Patriots har blivit synonymt med framgång inom NFL. De grundades år 1959 och köptes år 1994 av miljardären Robert Kraft. Sedan dess har de varit extremt framgångsrika och har totalt sett vunnit sex Super Bowls och är värderade till 4,1 miljarder dollar.

6: Real Madrid

Världens största och mest framgångsrika fotbollsklubb Real Madrid är den fotbollsklubb som hamnar högst på listan. Dessa spanska giganter värderas snäppet högre än sina ärkerivaler Barcelona och landar på 4,24 miljarder dollar.

5: Golden State Warriors

NBA-laget Golden State Warriors grundades 1946 under namnet Philadelphia Warriors. De flyttade till San Francisco år 1962 och har gått under sitt nuvarande namn sedan 1971. De köptes för 450 miljoner dollar år 2010 och är i dagsläget värderade till 4,3 miljarder dollar.

4: Los Angeles Lakers

Los Angeles Lakers är ett av NBA:s mest framgångsrika lag genom historien med sina 16 titlar. De kvalar in på fjärdeplatsen med ett värde på 4,4 miljarder dollar.

3: New York Knicks

Som det högsta laget på listan från basketvärlden hittar vi New York Knicks från NBA. De grundades 1946 och var ett av de lag som hade ett finger med i spelet när ligan grundades några år senare. Idag värderas laget till 4,6 miljarder dollar.

2: New York Yankees

Överlägsna sina konkurrenter i MLB så hittar vi basebollaget New York Yankees på andraplatsen. De bildades 1901 och har sedan dess hunnit med att vinna 27 World Series-titlar. De värderas idag till 5 miljarder dollar.

1: Dallas Cowboys

Det högst värderade idrottslaget i världen är inga mindre än Dallas Cowboys. NFL-laget har hunnit med att vinna Super Bowl fem gånger och ägs idag av Jerry Jones. Jones köpte laget för 150 miljoner dollar år 1989, vilket har visat sig vara en rätt bra investering då de nu värderas till hisnande 5,5 miljarder dollar.