TVMatchen Betting » Fotboll » Premier League » Speltips Liverpool - Wolves

Speltips: Liverpool Wolves 22/5

När Premier League säsongen 2021 / 2022 drog igång var Liverpool, med all rätt, en av de stora favoriterna till att vinna titeln. På söndagen den 22:a maj klockan 17:00 ska alla Liverpool-supportrar få se sitt lag en sista gång på mäktiga Anfield. Men de rödklädda från Merseyside är relativt långt ifrån att vinna Premier League, eftersom Manchester City måste förlora sin sista match på hemmaplan mot Aston Villa, vilket förmodligen inte kommer att hända.

Storfavoriten Liverpool gör inga misstag och vinner enkelt mot ett omotiverat Wolves

Liverpool har faktiskt deltagit i flest tävlingsmatcher av alla lag i Europa denna säsong, eftersom man redan har vunnit FA- och ligacupen samtidigt som man har gått till Champions League-final. Detta skulle vara det enda som hade kunnat stoppa Liverpool mot Wolves, alltså att klubben har spelat otroligt många matcher den senaste tiden och har en stundande CL-final att fokusera på.

Men trots det tuffa spelschemat Liverpool haft den senaste tiden där man exempelvis spelat mot lag som Tottenham, Villarreal, Chelsea, och Manchester City har klubben inte förlorat på sina 17 senaste matcher. Med andra ord är Jurgen Klopps gäng riktigt, riktigt starka. Wolves å andra sidan har haft ett mycket lättare spelschema de senaste omgångarna och ändå inte lyckats vinna någon av sina sex senaste matcher. Det mesta och lite till talar för att Liverpool vinner.

Wolves svaga målproduktion

Och ni som har följt Liverpool de senaste åren vet att tränaren Klopp står för både en otroligt attraktiv och effektiv fotboll samtidigt som försvarsspelet är grymt. De rödklädda från Liverpool har faktiskt bara släppt in 25 mål under säsongen, vilket är mycket imponerande. Att Liverpool är solklara favoriter mot Wolves är helt rätt. Det ska dock sägas att Wolves också är ett mycket skickligt lag när det gäller defensiven och har bara släppt in 40 mål i ligan. Däremot har Wolves enbart gjort 37 mål, vilket är mindre imponerande. Mot ett Liverpool som ALLTID skapar mängder av chanser och skott på mål så får Wolves fina defensiv det svårt.

Liverpool med publiken i ryggen

Nyckeln för Liverpool i säsongsavslutningen blir att bara hålla fokus uppe och göra sin grej. Klopps gäng är trots allt överlägset mycket bättre än Wolves. Samtidigt kommer publiken på Anfield vara en faktor som gör att Liverpool-spelarna gör sitt bästa. Men som tidigare nämnt har Liverpool en stundande final i Champions League att spela, vilket kan göra att Klopp vilar sina mest tongivande spelare. Men oavsett vilken elva som kliver ut på Anfield bör Liverpool vinna.

Mitt speltips Liverpool – Wolves

Det finns egentligen inte mycket att säga – Liverpool är det klart bästa laget och kommer bjuda sin publik på en bra match i säsongsavslutningen. Wolves har ingenting att spela för medan Liverpool vill vässa formen inför finalen av Champions League. Klopp är en mästare på att få sina spelare att tagga till. Liverpool löser detta enkelt. Mitt speltips blir att Liverpool vinner med minst två mål (-1,5 asian).

Liverpool fem senaste:

Southampton – Liverpool, 1-2

Chelsea – Liverpool, 0-1 (efter straffar)

Aston Villa – Liverpool, 1-2

Liverpool – Tottenham, 1-1

Villarreal – Liverpool, 2-3

Wolves fem senaste:

Wovles – Norwich, 1-1

Wolves – Manchester City, 1-5

Chelsea – Wolves, 2-2

Wolves – Brighton, 0-3

Burnley – Wolves, 1-0