TVMatchen Betting » Fotboll » Premier League » Speltips Burnley Newcastle

Speltips: Burnley – Newcastle 22/5

Burnley är en klubb som har lyckats hålla sig kvar i Premier League många säsonger i rad nu – trots återkommande bottenstrider varje säsong. Att klubben har varit i denna svåra situation många gånger förut kan komma att bli en fördel i säsongens sista match mot Newcastle. I skrivande stund ligger nämligen Burnley på en 18:e plats i ligan, vilket innebär nedflyttning till The Championship. Men ännu är det inte kört och med lite tur samt skicklighet kan klubben säkra kontraktet. I säsongens sista match hemma på Turf Mor kommer stämningen var otroligt nervös när Newcastle kommer på besök.

Formen för respektive klubb

Om vi börjar med Newcastle kan man inte annat än vara mycket imponerad över den uppryckning som klubben har stått för. Newcastle inledde ju säsongen på ett mycket negativt sätt och många trodde att den anrika klubben skulle åka ur Premier League. Men efter ett par lyckade varningar har de vitsvarta gjort en mycket stark avslutning på säsongen och ligger för tillfället på en säker 12:e plats. På sina sju senaste matcher har faktiskt Newcastle lyckats vinna fem. Den vinst som sticker ut allra mest är nog matchen i förra omgången mot ett Champions League-jagande Arsenal där man vann med 2-0 på hemmaplan. Även Burnley har en någorlunda god form med tre vinster på sina fem senaste. Men trots detta ligger alltså klubben risigt till och behöver steppa upp ytterligare för att ha chansen att lösa nytt kontrakt.

Vad talar för respektive klubb?

För Burnleys del handlar det såklart om att inte åka ur. Att åka ur den Premier League skulle inte bara innebära att många nyckelspelare lämnar klubben, utan även att man går miste om väldigt mycket pengar – pengar som kan användas till att ta klubben framåt. Samtidigt spelas denna match på Burnleys hemmaplan vilket med största sannolikhet kommer vara en enorm boost i denna match. När det gäller Newcastle så spelar klubben helt och hållet utan press i denna match. Kontraktet är redan säkrat och varken spelare eller ledare behöver tänka på något annat än att spela fotboll. Dessutom som spelare i Newcastle ut att trivas ute på planen, vilket syntes inte minst mot Arsenal. Newcastle kan helt enkelt gå in i denna match och bara njuta av att spela fotboll.

Läget i truppen för respektive klubb

Varken Burnley eller Newcastle har några viktiga spelare borta i denna match. Båda tränarna kan således använda sin bästa spelare. Det kan dock hända att Newcastles tränare roterar något i truppen och låter andra spelare visa upp sig. Men räkna med att Burnley ställer sina elva bästa spelare på planen.

Mitt speltips Burnley Newcastle

The Championship brukar kallas för “helvetet på jorden” eftersom det är så oerhört svårt att ta sig upp till Premier League igen. Championship är och har alltid varit en riktigt tuff och jämn liga där alla lag kan slå alla. Och Burnley vill verkligen inte hamna där igen. Jag tror att Burnley tar sig i kragen denna match och vinner. Mitt speltips blir att Burnley vinner.

Burnley fem senaste:

Tottenham – Burnley, 1-0

Burnley – Aston Villa, 1-3

Watford – Burnley, 1-2

Burnley – Wolves, 1-0

Burnley – Southampton, 2-0

Newcastle fem senaste:

Newcastle – Arsenal, 2-0

Manchester City – Newcastle, 5-0

Newcastle – Liverpool, 0-1

Norwich – Newcastle, 0-3

Newcastle – Crystal Palace, 1-0