TVMatchen Betting » Fotboll » Premier League » Speltips Arsenal Everton

Speltips: Arsenal – Everton 22/5

En av Premier League-säsongens största besvikelser är Everton. Den forna storklubben från Merseyside har en fin trupp med många bra spelare, men har ändå satt sig i en riktigt jobbig situation. Klubben riskerar nämligen att åka ur högsta ligan i England för första (!!) gången någonsin. Men ännu är inget över för de blåklädda från Liverpool. Det gäller dock att klubben tar poäng i sina två sista matcher för säsongen. Under söndagen den 22:a maj åker man till London för att möta ett sargat Arsenal som med största sannolikhet missar Champions League nästa säsong.

Låt oss titta på klubbarnas form

Att Everton gör en riktigt svag säsong kan ingen förneka. Klubben som hade stora förhoppningar inför denna säsong har inte gjort många supportrar glada. Och inför säsongens sista match mot Arsenal riskerar man att åka ur Premier League, vilket skulle vara katastrofalt för Merseyside-klubben. Men något som talar för att Everton löser ett nytt kontrakt är att laget har ryckt upp sig något på slutet med tre vinster och två oavgjorda på sina sju senaste matcher, trots ett ganska tufft spelschema med matcher mot exempelvis Chelsea och Leicester. När det gäller Arsenal så är London-klubben med största sannolikhet fortfarande bittra över derbyförlusten mot Tottenham för ett par veckor sedan. I skrivande stund ser Arsenals chanser väldigt små ut att nå Champions League-platserna. Med två raka förluster på sina två senaste matcher får Arsenal istället fokusera på nästa säsong.

Vad talar för respektive klubb?

Om man ser till tabelläget och vad de båda klubbarna slåss om i säsongens sista match talar mycket för att Everton löser minst en poäng borta i London. Även om Arsenal är det bättre laget i grund och botten har Everton mer att spela för. Båda lagen spelar en offensiv fotboll med snabba kontringar som sitt främsta vapen. Det ska dock sägas att London-klubben är mycket mer trygga med bollen och kommer förmodligen ha det största bollinnehavet i matchen. Vad som talar för Everton är motivationen: att faktiskt ta poäng och se till att lösa ett nytt kontrakt. Vad som talar för Arsenal är att man är det bättre laget som vill bjuda hemmapubliken på en bra avslutning.

Läget i truppen för respektive klubb

Båda klubbarna har tillgång till sina bästa spelare och bägge tränarna kommer med största sannolikhet att använda det bästa laget för dagen. Att Frank Lampard kommer använda sina bästa spelare råder det inget tvivel om. Däremot finns det en chans att Mikel Arteta roterar och låter andra spelare visa upp sig, vilket inte behöver vara något negativt.

Mitt speltips Arsenal – Everton

Det är ett ångestladdat möte som kommer att utspela sig på Emirates Stadium i den sista omgången av Premier League. Arsenal såg länge ut att knipa den sista Champions Leauge-platsen men har efter två svaga insatser gett kommandot till den största tänkbara rivalen, nämligen Tottenham. För Evertons del handlar det om att göra en bra match för att inte riskera att åka ur högsta ligan. Jag tror att motivation vinner över skicklighet i denna match. Mitt speltips blir att Everton vinner eller spelar oavgjort (X2).

Arsenal fem senaste:

Newcastle – Arsenal, 2-0

Tottenham – Arsenal, 3-0

Arsenal – Leeds, 2-1

West Ham – Arsenal, 1-2

Arsenal – Manchester United, 3-1

Everton fem senaste:

Everton – Brentford, 2-3

Watford – Everton, 0-0

Leicester – Everton, 1-2

Everton – Chelsea, 1-0

Liverpool – Everton, 2-0