TVMatchen Betting » Fotboll » Nations League » Nations League omgång 3 » Speltips: Portugal - Tjeckien

Speltips: Portugal – Tjeckien – Nations League

Portugal har sett mycket starka ut i de två inledande matcherna av Nations League. Trots en svår grupp med Spanien, Tjeckien och Schweiz ser det ut som att Ronaldo och hans lagkamrater kommer vinna hyffsat komfortabelt – mycket tack vare Ronaldo själv som inte kan sluta göra mål i landslaget. I matchen senast stod superstjärnan för två nya snygga mål.

Portugal har alla förutsättningar till att vinna hela Nations League

Att Portugal är ett av världens allra bästa landslag går inte att förneka. Landet vann EM 2016 och den första upplagan av Nations League 2018. Det är med andra ord ett portugisiskt landslag som har firat stora framgångar de senaste åren. Storstjärnan Ronaldo har givetvis varit en viktig faktor i framgångarna, men Portugal är ett landslag med världsklasspelare på varje position. Och nu när den tredje upplagan av Nations League spelas är det svårt att inte se Portugal som en favorit att vinna hela turneringen – igen.

Spelare som Bruno Fernandes, Diogo Jota, Ruben Neves och Joao Cancelo spelar alla i några av Europas bästa lag och har dessutom tongivande roller i sina respektive klubbar. Räkna med att Tjeckien kommer få det riktigt tufft på bortaplan mot ett mycket hemmastarkt Portugal.

Tjeckien är ett lag som inte ska underskattas

Tjeckien är ett fotbollslag med många duktiga spelare som kan sätta käppar i hjulet för vilket lag som helst. Exempelvis spelar anfallaren Patrik Schick, som gjorde hela 24 mål i Bundesliga förra säsongen, i Tjeckien. Samtidigt finns spelare som Tomas Soucek och Vladimir Coufal med i truppen. Det finns alltså inget utrymme för underskattning för det lag som möter Tjeckien.

I inledningen av gruppspelet har laget dessutom gjort det riktigt bra. I den första matchen vann Tjeckien mot ett vanligtvis starkt Schweiz för att sedan spela oavgjort mot Spanien i den andra matchen. Värt att poängtera är att Spanien kvitterade i matchens sista minut. Även om Portugal är stora favoriter i denna match kan Tjeckien absolut göra det tufft för portugiserna.

Förväntad matchbild

Portugal är ett mycket bollskickligt fotbollslag och kommer med största sannolikhet ha det största bollinnehavet i denna match. Portugal kommer förmodligen även att skapa de allra flesta och hetaste chanserna i matchen. Men detta är något som Tjeckien är vana vid och hanterar bra. För Ronaldo och hans lagkamrater handlar det om att ta vara på chanserna och undvika kontringar mot sig. För Tjeckiens del handlar det om att försöka hålla tätt bakåt så länge som möjligt och gå på kontringar när läget väl ges.

Underhållande match med mycket mål

Även om Tjeckien är ett skickligt lag defensivt tror jag att Portugals snabba och effektiva anfallsspel kommer bli för tufft över 90 minuter. Jag tror även att Portugal vinner matchen utan problem, men oddset på 1,44 känns lite väl lågt. Istället vänder jag mig till målmarknaden och spelar på att matchen slutar med över 2,5 mål.

Hos Betinia hittar du spelet på över 2.5 mål till oddset 1.62!

Portugal fem senaste:

Portugal – Schweiz, 4-0

Spanien – Portugal, 1-1

Portugal – Nordmakedonien, 2-0

Portugal – Turkiet, 3-1

Portugal – Serbien, 1-2

Tjeckien fem senaste:

Tjeckien – Spanien, 2-2

Tjeckien – Schweiz, 2-1

Wales – Tjeckien, 1-1

Sverige – Tjeckien, 1-0

Tjeckien – Estland, 2-0