TVMatchen Betting » Fotboll » Nations League » Nations League omgång 3 » Speltips: Danmark - Kroatien

Speltips: Danmark – Kroatien – Nations League

Danmark tar emot Kroatien hemma på Parken på fredagskvällen. Oddsen säger att danskarna ska vara klara favoriter men det känns ändå rätt öppet. Här är förutsättningarna.

Grupp 1 i A-ligan har varit en oviss sådan. Däri huserar Danmark, Kroatien, Frankrike och Österrike. På förhand kan man tänka sig att det är Frankrike som ska gå rent medan Kroatien och Danmark kamperar strax bakom med Österrike som en slagpåse, men efter två omgångar så är det vilda västern med ett Danmark som leder gruppen efter två segrar (mot Österrike och Frankrike) med Frankrike och Kroatien med ynka en pinne efter två matcher, och Österrike med tre poäng.

Fredag, 20:45

Parken, Köpenhamn

Danmark i ruskig form

Danmark kommer från två segrar i Nations League. Den första kom på bortaplan mot Frankrike i en match som slutade 2-1 till danskarna efter att legat under med 1-0. Andreas Cornelius gjorde de två målen som gjorde att Danmark vände och vann. Detta innebar första segern mot Frankrike för danskarna på nio försök, och det får nog anses vara en stöld med tanke på matchbilden.

Danmark har fem raka segrar hemma på Parken och är erkänt starka där.

Kroatien gillar inte Nations League

Kroatien kommer från en 1-1-match mot Frankrike, som ändå får anses som ett hedervärt resultat, då kroaterna har haft svårt med Frankrike i alla år. Däremot är öppningsmatchen tillika 3-0-förlusten mot Österrike desto mer oroande. Detta skedde dessutom på hemmaplan. Värt att notera är att viktige Luka Modric inte spelade från start i matchen mot Österrike, utan kom in när det redan stod 3-0. Han spelade från start mot Frankrike och lär starta mot Danmark.

En pinne på två matcher på hemmaplan är inte bra nog för en fotbollsnation som Kroatien, och nu väntar alltså bortamatcher – först Danmark och därefter Frankrike. Det börjar bli svettigt för Zlatko Dalics mannar, som förra UNL-säsongen kämpade mot nedflyttning. Det återstår att se om så blir fallet även i år. Faktum är att det var endast målskillnad som räddade Kroatien från nedflyttning till Liga B sist.

Speltips Danmark – Kroatien

Sett till tävlingsmatcher (Nations League inkluderade, vänskapsmatcher exkluderade) så har Danmark 8 segrar på 9 senaste. Förlusten kom mot Skottland i VM-kvalet när Danmark redan var klara, så det går att ursäkta det resultatet.

Det tar emot att säga det, men det är svårt att inte imponeras av Danmark just nu.

Vi spelar raka Danmark-segern till 1,93 hos Betinia.