TVMatchen Betting » Fotboll » Nations League » Nations League omgång 4 » Norge - Sverige

Speltips Norge – Sverige – Nations League

Då var det dags för revansch. Sverige åker till Norge för att kräva hämnd efter 1-2 på Friends i söndags. Norge bär favoritskapet, men vi tror inte vi kan räkna bort Sverige helt här.

Söndag, 18:00
Ullevål Stadion, Oslo

Det var ett landslag som hade framtiden för sig medan ett annat var i en ombyggnadsfas när lagen möttes den 5 juni. Norge vann rättvist, men så mycket bättre var de inte, och straffen var väldigt billig. Givetvis är det välkommet att spela på 1-0 när man har en spelare som Haaland där framme medan Sverige försökte acklimatisera sig till det nya lagbygget.

Ett glädjeämne var att Anthony Elanga fick göra sitt första mål för Sverige efter att kommit in från bänken.

Norge – sämre än man tror?

Onda tungor gör gällande att vi var utspelade mot Norge. Visst, det var lite väl öppet på mitten och det kändes oroväckande emellanåt, men det kunde varit mycket värre. Och Norge hade en del flyt, inte minst med straffsituationen.

Norge spelade med en man mer mot Slovenien efter att mittbacken Blazic fått en frilägesutvisning mot sig i minut 63 när lagen möttes på torsdagen. Trots det numerära övertaget lyckades Norge ändå inte spräcka nollan. Matchen slutade därmed 0-0.
Dock ska Janne Oblak i Slovenien ges en del cred då han gjorde några svettiga räddningar.

Sverige förlorar inte tre raka, väl?

Jannes gäng åker till Oslo med två förluster i ryggen.

Sverige misslyckades med att studsa tillbaka efter Norge-förlusten och åkte på en 1-0-förlust hemma mot Serbien inför ett glest Friends Arena. Serbien är ett bra lag och även med en komplett startelva så hade en seger varit någon garanti. Med tanke på att i princip hela ordinarie laget saknades (och mittbackarna är nr 9 och 10 i hackordningen?) så är 1-0 ingen katastrof.

Mot Serbien hade vi både Dejan Kulusevski och Emil Krafth avstängda efter att plocka upp gula kort mot Norge. De är nu tillbaka.

Bortsett från Elangas första mål i den blågula dressen finner vi också ett glädjeämne i Jens Cajuste och hans förmåga att utmana och driva bollen framåt från den centrala mitten. Riktigt kul att se.

Speltips Norge – Sverige

Vi tror på ett revanschsuget Sverige och ett Norge som kanske underskattar oss. Oddsen ligger väl inte helt snett, och Norge ska vara favoriter med all rätt.

Det här är dock sista matchen för den här samlingen och vi tror att det blir en match utan någon större intensitet. Spelarna vill ta semester och undvika skador så vi gissar att det blir lite träningsmatch över det (som det väl ändå är, trots allt?).

Vi har grävt fram spelet Oavgjort + Under 2,5 mål till 3,80 hos Betinia. Så helt enkelt 0-0 eller 1-1.