TVMatchen Betting » Fotboll » Nations League » Nations League omgång 3 » Speltips: Sverige - Serbien

Sverige – Serbien: Ett skadedrabbat Sverige tar emot en målfarlig motståndare.

Sverige tar emot Serbien på Friends och det är ett Sverige som behöver poäng efter den tunga förlusten mot Norge. Både Sverige och Serbien har tre poäng vardera efter att båda nationerna vunnit mot slagpåsen i gruppen, Slovenien.

Matchen spelas på Friends Arena torsdagen 9e juni klockan 20:45.

Kan Janne vända på skutan?

Sverige kommer från en tung förlust mot Norge efter att ha förlorat med 2-1 hemma på Friends Arena. Målen kom från Erling Haaland, varav ena efter en väldigt tveksam straff då en norrman kastade sig i straffområdet. Sverige fick ett tröstmål i slutminuterna då Anthony Elanga pangade in reduceringen på tilläggstid.

Sett till startelvan och bänken som mötte Norge så var det allt för många ansikten för att ge någon form av stabilitet eller trygghet.
Veteranerna har tackat för sig och många av de som har lång erfarenhet av landslaget har skadebekymmer och har tackat nej till samlingen.

Inget ont om de inkallade, men det är oroväckande hur fort landslaget har gått nedåt. Onda tungor pratar om att det är mörka år framöver och att Janne har kört fast. En seger mot Serbien och det skulle bli lite arbetsro, kan man tro.

Varning för Serbien

Serbien kommer med vind i seglen efter att plockat tre poäng mot Slovenien i en match som slutade 4-1. Tack vare målskillnad ligger Serbien strax före Sverige i gruppen då båda länderna har 3 poäng efter två spelade matcher. Tre av målen kom i andra halvlek efter att Stojkovic slagit till med ett trippelbyte i halvtid.

Det här blir tredje gången som nationerna möts. De två gångerna som lagen har mötts var 2012 och 2009 i två träningsmatcher, med en vinst vardera.

Speltips Sverige – Serbien i Nations League

Situationen är liknande som mot Norge. Det är ett lag på frammarsch som står för motståndet medan Sverige bygger om och har mittbacksbekymmer. Så är även fallet inför torsdagens match och även om oddsen ligger rätt jämnt mellan lagen så kan vi inte hjälpa att tro att Serbien har en bra chans att vinna den här matchen.

Sverige har några riktigt intressanta och unga spelare på offensiven, med Isak, Kulan, Elanga, men bakåt är det lite magert. Jannes gäng kommer få se upp med spelare som Radonjic, Mitrovic, Milinkovic-Savic, Jovic och Tadic och det är lite för många giftiga serbiska namn för att det ska kännas bra inför matchen.

Den raka 2:an på Serbien till 2,90 är intressant och även Serbien över 1,5 mål till 2,71 har värde.
Du hittar oddsen hos Betinia.