TVMatchen Betting » Fotboll » Nations League » Omgång 1 » Speltips: Sverige - Norge

Speltips: Sverige möter Norge i Nations League – varning för Haaland

Sverige möter lillebror Norge på söndagkvällen när den andra omgången av Nations League går av stapeln. Sverige och Norge huserar i Liga B tillsammans med Serbien och Slovenien. Men det finns lite orosmoln inför matchen.

Friends Arena, Solna, Sverige

Söndag, 20:45

Det nya svenska landslaget stöter på patrull

Det är lite mittbacksbekymmer som spökar för Janne och landslaget. Sverige startade matchen mot Slovenien med Carl Starfelt och Joakim Nilsson i mittbackslåset, men Starfelt fick kliva ut skadad i slutet av första halvlek. In kom Alex Milosevic som spelade med knäbekymmer, visade det sig.

Anledningen till att det är tunt på backplats är för att Victor Nilsson Lindelöf har tackat nej pga problem med ryggen och Filip Helander är långtidsskadad, medan Marcus Danielson nyligen har pensionerat sig från landslaget och Pontus Jansson lämnade landslaget förra året.

Sverige inledde sin sejour i Nations League med en 2-0-seger mot Slovenien på torsdagskvällen i en match där Sverige tog ledningen i den 39:e minuten genom ett straffmål med Emil Forsberg som var kapten för dagen då både Victor Nilsson Lindelöf och Albin Ekdal var borta. Ledningen utökades till 2-0 i slutminuterna genom Dejan Kulusevski.

Såhär startade Sverige mot Slovenien:

Olsen

Andersson, Starfelt, Nilsson, Augustinsson

Olsson, Karlström, Forsberg

Kulusevski, Isak, Claesson

Haalands målfacit fortsätter

Norge kommer till Friends med tre poäng även dem, efter att ha slagit Serbien med 1-0 genom mål av, vem annars, Erling Haaland. i den 26:e minuten. Det innebar den sjätte raka landskampen med mål för anfallaren. Serbien hade favoritskapet och är ingen lätt motståndare, så det var tre viktiga poäng för norrmännen. Sverige möter för övrigt Serbien på torsdag, den 9 juni.

Såhär startade Norge mot Serbien:

Nyland

Pedersen, Strandberg, Östigård, Meling

Ödegaard, Aursnes, Berge

Elyounoussi, Haaland, King

Speltips Sverige – Norge

Då utbudet på svenska mittbackar är tunt för tillfället och skadorna tycks hagla tätt så känns det svårt att hålla nollan för Olsen, både pga mittbacksproblematiken men även pga att Haaland inte verkar kunna sluta göra mål. Strikern blev nyligen värvad till Manchester City, och har gjort mål i sex raka landskamper. Blir det nummer sju här?

Vi spelar Norge över 1,5 mål till fina 3,33 hos Betinia.