TVMatchen Betting » Fotboll » Nations League » Omgång 1 » Speltips: Spanien - Portugal

Speltips: Spanien – Portugal – Nations League

Det kommer att bjudas på ett riktigt stormöte i Nations League när Portugal åker till den spanska staden Sevilla för att göra upp om tre poäng. På förhand känns detta givetvis som en häftig match, men faktum är att de två senaste mötena mellan lagen har slutat 0-0. Får vi se mål denna gång?

Spaniens landslag 2022

Ni som hade ett fotbollsintresse redan 2008 och 2012 minns nog hur ruggigt bra det spanska landslaget var då. Spanjorerna var i stort sett oslagbara och vann EM 2008, VM 2010 och sedan EM igen 2012, vilket är helt makalöst och saknar motstycke än idag. Men sedan vinsten 2012 har det spanska landslaget gått allt sämre. Och idag, 2022, ser truppen givetvis helt annorlunda ut från den tiden. Många av de tongivande spelarna har lagt skorna på hyllan eller valt att avsluta sina landslagskarriärer. Men många nya, yngre och talangfulla spelare har kommit in i laget. Bland annat finns stortalangerna Ansu Fati, Dani Olmo och Eric Garcia med i truppen mot Portugal. Förmodligen kommer samtliga av dessa spelare starta matchen. Även hur gärna man än vill se det “gamla” spanska landslaget som krossade allt i sin väg mellan 2008 och 2012 så är faktum att truppen är förnyad och föryngrad. Det ska dock sägas att det “nya” spanska landslaget har otroligt spännande spelare i truppen och kan tränare Luis Enrique få ihop alla stjärnorna ser det mycket lovande ut för Spanien.

Portugals landslag 2022

Portugal har länge varit ett landslag med otroligt mycket talangfulla spelare. Och när laget gick och vann EM 2018 gjorde man det med en variation av unga och erfarna spelare. Vad som är lite förvånande, eller kanske imponerande, är att laget i stort sett ser likadant ut idag 2022. Många trodde nog att den tveklöst största spelare i landets historia, Cristiano Ronaldo, skulle lägga landslagskarriären på hyllan efter guldet 2018. Men än idag, vid 37 års ålder, fortsätter Ronaldo spruta in mål för både klubb- och landslag. Även mittbackslegendaren Pepe är kvar i landslaget och gör det dessutom mycket bra. Kanske var det mixen av just unga och erfarna spelare som tog det portugisiska landslaget hela vägen till guldet 2018? Hursomhelst, när laget åker till Sevilla för att möta Spanien gör man det med en trupp full av världsklasspelare. Bland annat finns Bernardo Silva, Renato Sanchez, Joao Cancelo och Diogo Jota med i laget, som alla spelar i några av världsfotbollens allra bästa klubblag. Portugal är utan tvekan ett av de talang tätaste landslagen i dagens fotboll.

Vad talar för respektive landslag i matchen?


Förmodligen kommer detta att bli en mycket jämn match, eftersom både lagen är otroligt bra och påminner mycket om varandra i sitt spel. Båda lagen är trygga med att hålla i bollen och skruva upp tempot när läget väl ges. Dessutom har bägge lagen alla förutsättningar för att ligga lågt och gå för snabba samt effektiva kontringar. Det som talar för Spanien är att man spelar matchen på hemmaplan och att fansen finns i ryggen. För Portugals del är Ronaldo givetvis en otroligt viktig faktor i lagets eventuella framgångar. Men som tidigare nämnt kryllar det av talangfulla spelare som kan vinna mot vilket lag som helst. Det som talar för Portugal är att laget är mycket samspelt där alla spelarna har spelat ihop under många år.

Försiktig matchbild med få mål

Såklart hoppas vi alla på en häftig match med mycket fart, fläkt och mål. Men Jag tror att verkligheten kommer att bli en annan än just detta. Om vi ser till lagens tre senaste matcher mot varandra så har samtliga slutat oavgjort med bara sex gjorda mål. 0-0, 0-0 och 3-3 är resultaten de senaste tre matcherna mellan lagen. Jag tror att denna trend fortsätter och att inget lag lyckas vinna matchen. Mittspel tips blir att matchen slutar oavgjort (X).

Vi spelar oavgjort mellan Spanien – Portugal hos Betinia till oddset 3.40!

Spaniens fem senaste:

Spanien – Island, 5-0

Spanien – Albanien, 2-1

Spanien – Sverige, 1-0

Grekland – Spanien, 0-1

Spanien – Frankrike, 1-2

Portugal fem senaste:

Portugal – Nordmakedonien, 2-0

Portugal – Turkiet, 3-1

Portugal – Serbien, 1-2

Irland – Portugal, 0-0

Portugal – Luxemburg, 5-0