TVMatchen Betting » Fotboll » Nations League » Omgång 1 » Speltips: Slovenien - Sverige

Speltips: Slovenien – Sverige – Nations League

När Nation League presenterades för ett par år sedan var känslan att spelare, tränare och övriga ledare eller inblandade upplevde stor förvirring kring formatet. Men med tiden har allt fler och fler börjat ta turneringen på stort allvar och idag finns det stor prestige i att faktiskt vinna.

Slovenien ska inte underskattas

Slovenien är sådant landslag som på pappret ligger några steg efter det svenska landslaget. Lagets allra största stjärnor är utan tvekan Josip Ilicic och Jasmin Kurtic som har visat upp sina talanger under många år inom den europeiska toppfotbollen. Men utöver dessa storspelare finns det faktiskt många spelare som håller hög nivå. Exempelvis finns även Andraz Sporar och Benjamin Verbic som kan ställa till det för vilket lag som helst. Det ska även sägas att Slovenien nyligen (26:e mars) spelade oavgjort med stornationen Kroatien, vilket visar vilken kvalitet det faktiskt finns i det slovenska landslaget. Slovenien kommer dessutom ha ett enormt stöd av publiken på hemmaplan. Den som underskattar det slovenska landslaget bör tänka om – detta kommer inte att bli en enkel match för Janne Andersson och hans landslag.

Sverige med många nya spelare i truppen

När Janne Andersson tog ut truppen inför denna samling var det många återbud som gjorde att han fick tänka om. Bland annat har Victor Nilsson-Lindelöf, Martin Olsson och Zlatan Ibrahimovic varit tvungna att tacka nej på grund av olika anledningar. Det allra största tappet är förmodligen Nilsson-Lindelöf som ju är och har varit vår kapten de senaste åren. Men istället kommer en mycket intressant spelare att få chansen att göra debut i landslaget, nämligen Hjalmar Ekdal (mittback i Djurgården) som är lillebror till Albin Ekdal. Även Kerim Mrabtim, Gabriel Gudmundsson och Viktor Gyökeres får chansen att visa upp sig mot Slovenien. Trots återbud av ett par mycket tongivande spelare känns truppen absolut intressant och det finns många spelare som har stor potential att bli framtida landslagstjärnor på heltid! Är detta det “nya” landslaget vi kommer att få se?

Vad talar för respektive lag i matchen?

Att Sverige kommer till denna match som favoriter på oddsmarknaden är inget konstigt. På pappret har det svenska landslaget i stort sett bättre spelare på varje position, med några få undantag. Och så länge Janne Andersson lyckas föra in sin spelfilosofi i de nya spelarna borde Sverige vinna denna match utan problem. Vad som talar för Sverige är helt enkelt att man har det bästa laget där erfarenhet kombineras med ungt och fräscht. När det gäller Sloveniens chanser i matchen kan möjligen hemmaplan och hemmapublik vara en viktig faktor. Även storspelaren Josip Ilicic blir viktig för hemmalaget. Om Slovenien vill få med sig ett bra resultat gäller det att man gör en insats utan misstag.

Sverige vinner matchen

Egentligen är det svårt att såhär på förhand veta vem som vinner, men magkänslan säger att Sverige har en mycket intressant trupp med otroligt mycket kvalitet som kommer vinna. Det behöver nödvändigtvis inte vara en nackdel att viktiga spelare som Lindelöf och Zlatan saknas i denna match. De nya spelarna kommer till hundra procent vilja visa upp sig från sin bästa sida och vara totalt fokuserade. Det kommer att bli tufft att slå Slovenien, absolut. Men Sverige tar detta och mitt speltips blir att Sverige vinner matchen.

Vi spelar vinst till Sverige hos Betinia till oddset 2.33!

Slovenien fem senaste:

Qatar – Slovenien, 0-0

Kroatien – Slovenien, 1-1

Slovenien – Cypern, 2-1

Slovakien – Slovenien, 2-2

Slovenien – Ryssland, 1-2

Sverige fem senaste:

Polen – Sverige, 2-0

Sverige – Tjeckien, 1-0

Spanien – Sverige, 1-0

Georgien – Sverige, 2-0

Sverige – Grekland, 2-0