TVMatchen Betting » Fotboll » Nations League » Omgång 1 » Speltips: Belgien - Nederländerna

Speltips: Belgien – Nederländerna – Nations League

Det vankas stormöte i en av de tuffaste grupperna av Nations League. Wales, Polen, Belgien och Nederländerna gör upp om en förstaplats som tar vinnarlaget vidare i turneringen. Två av de allra största favoriterna är utan tvekan just Belgien och Nederländerna. Matchen känns jämn på förhand, men runt 23:00 på fredagskvällen vet vi vilket lag som drog det längsta strået.

Det belgiska landslaget kryllar av världsklasspelare

Belgien har ett landslag som kryllar av otroligt bra fotbollsspelare. Landet har länge legat etta på FIFA:s världsrankning av herrlandslagen, men har nyligen trillat ner till en andraplats då Brasilien har gått om. Att Belgien har en generation av bra fotbollsspelare går inte att förneka. Förutom att landet är en av favoriterna i varje stort mästerskap nu för tiden spelar majoriteten av alla spelare i de absolut bästa lagen inom den europeiska fotbollen. Exempelvis gick förstamålvakten Thibaut Cortois och gick vann Champions League med sitt Real Madrid, i vilken han dessutom blev utsedd till matchens lirare. Samtidigt finns spelare som Kevin De Bruyne, Romelo Lukako, Eden Hazard och Dries Mertens i laget. Belgien är helt enkelt ett av världens bästa landslag som kan vinna mot vilket lag som helst.

Nederländerna har alla förutsättningar för att gå långt i Nations League

Precis som i det belgiska landslagets kryllar det av världsklasspelare i Nederländerna. Men trots att landet producerar generationer efter generationer av talangfulla spelare som spelar i de allra bästa klubbarna lyckas laget sällan vinna några stora mästerskap. Senast Nederländerna vann något var 1988 då man tog guld i EM. Men årets upplaga av Nederländerna borde ge många nederländare hopp om en ljus framtid. Bland annat finns mittbacksgeneralen Virgil Van Dijk, Memphis Depay, Frankie De Jong och Matthijs de Ligt, som alla är otroligt bra fotbollsspelare. Dessutom tog nyligen tränaren Ronald Koeman över laget igen, vilket får ses som något mycket positivt. Om Koeman lyckas få ihop alla stjärnor i laget kan Nederländerna bli riktigt farliga framöver. För det finns ingen tvekan om att landet har några av världsfotbollens allra bästa spelare rent individuellt. Men fotboll är en lagsport och det gäller att få ihop individerna till en och samma enhet.

Vad talar för respektive lag i matchen?

Belgien kommer till denna match som knappa favoriter. I dagsläget står oddset på Belgien i 2.20 gånger pengarna medan Nederländerna står i 3.00 gånger pengarna. Spelmarknaden tycker alltså att dessa lag är jämna och att det är svårt att utse en tydlig vinnare. Hemmaplansfördelen ska aldrig underskattas och Belgien borde kunna dra nytta av att spela på hemmaarenan King Baudouin Stadium. Dessutom kommer Kevin De Bruyne till matchen i en strålande form, vilket kan lyfta laget i denna match. För Nederländernas del kan den nya tränaren Ronald Koeman komma att spela en viktig roll. Det är ju inte sällan som ett tränarbyte ger omedelbara effekter. Inte nog med att Koeman är en skicklig tränare – han känner majoriteten av alla spelare sedan innan.

Spelsugna lag som bjuder på fin underhållning och mycket mål

Som nämnt ovan har spelmarknaden svårt att utse en klar och tydlig favorit i denna match, vilket jag förstår. Det var länge sedan något av landslagen faktiskt spelade en tävlingsmatch och det är svårt att veta vilken form respektive lag har för dagen. Även på pappret är detta en jämn match där båda lagen har många otroligt bra spelare. På förhand känns det 50/50 om vem som vinner. Men istället för att utse en vinnare vänder vi oss till målmarknaden och spelar på att det blir många mål i matchen. Mitt speltips på matchen blir över 2,5 mål.

Vi lägger spelet på att det blir över 2.5 mål i mötet mellan Belgien – Nederländerna till oddset 1.71 hos Betinia

Belgien fem senaste:

Belgien – Burkina Faso, 3-0

Irland – Belgien, 2-2

Wales – Belgien, 1-1

Belgien – Estland, 3-1

Italien – Belgien, 2-1

Nederländerna fem senaste:

Nederländerna – Tyskland, 1-1

Nederländerna – Danmark, 4-2

Nederländerna – Norge, 2-0

Montenegro – Nederländerna, 2-2

Nederländerna – Gibraltar, 6-0