TVMatchen Betting » Fotboll » Fotbolls-EM Damer » Omgång 3 » Speltips: Sverige - Portugal

Speltips: Sverige – Portugal 17/7

Sverige möter Portugal i den sista gruppspelsmatchen i dam-EM:s grupp C. Det är ett favoritbetonat Sverige som bara ska göra jobbet här.

Det var en krampaktig seger som Sverige kom undan med. Många trodde nog att Sverige skulle köra över Schweiz som hade haft magsjuka i laget, men det var inte alls den kvalitetsskillnad som många hade hoppats på. Hursomhelst, tre poäng bärgades och det är det enda som räknas till sist.

Ett mål i slutminuterna som hade gett resultatet 3-1 blev tveksamt bortdömt av VAR (som tog lång tid) som kanske hade gett ett mer symboliskt värde än något annat. Men faktum är att det kan alltjämt komma att bli en målskillnadsaffär det här, efter att Nederländerna vunnit mot Portugal med 3-2 senare under onsdagen. Nederländerna möter Schweiz på söndag 18:00 medan Sverige möter Portugal 21:00. Den här gruppen blev nog tajtare än många hade trott och både Nederländerna och Sverige får anses ha underpresterat, även om poängen har hämtats. Kul dock att de lågt rankade länderna Schweiz och Portugal står upp och utmanar favoriterna. Nederländerna och Sverige ska vinna sina båda matcher på söndag, men om de skulle förlora kan det bli totalfiasko om inte målskillnaden räddar.

Portugal har som sagt gjort bättre ifrån sig än många trott, och att komma tillbaka från 0-2 till 2-2 i premiären mot Schweiz och att “bara” förlora med 3-2 mot Nederländerna ska man inte skratta bort. Nederländerna kändes som klara vinnare i den första halvleken och att det skulle bli en sömnig historia, men Portugal välsignades av VAR-gänget som gav en straff till portugisiskorna i slutet av halvleken. I början av den andra kom kvitteringen och det blev en riktig kalldusch för nederländskorna som så småningom kunde göra vinstmålet i minut 62.

Sverige då? Ja, det är inte två imponerande insatser som vi har bjudits på, tvärtom. För den som fortfarande tror att det här laget kan gå hela vägen, ja då kan man nog se in i framtiden för som det sett ut hittills så finns det inget som talar för att det blir final för blågult, tyvärr.

Det går inte att skylla på premiärnerver längre, men det känns som att det en handbroms som ligger i. Veteranerna har inte varit dåliga, men det är gröngölingarna som har kommit in och öppnat upp låsta matchbilder. Vi får hoppas att det släpper mot Portugal för det känns som att laget är rädda att förlora snarare än att de vågar att vinna.

Passningsspelet är inte klockrent och man gör det svårt för varandra och får slösa energi på att rädda upp situationer snarare än att vara kreativ framåt.

Sverige – Portugal – speltips i dam-EM

Vi tror att Sverige vinner mot Portugal, men vi lägger inga pengar bakom det. Däremot så tror vi att båda lagen gör mål till fina oddset 1,90. Sverige måste göra mål för att vinna medan Portugal alltid tycks hitta en väg tillbaka i varje match, så en till 2-1 känns inte omöjlig.

Båda lagen gör mål till 1,90 spelas.

Du hittar oddset hos Betinia.