TVMatchen Betting » Fotboll » Fotbolls-EM Damer » Omgång 2 » Speltips: Sverige - Schweiz

Speltips: Sverige – Schweiz 13/7

Sverige möter Schweiz på onsdagen i den andra matchen i EM och vi förväntar oss en storseger då Sverige ska vara favoriter och det bör bli en del mål framåt. Heja Sverige!

Dam-EM är igång och Sverige gjorde äntligen premiär på lördagen. Det var Sverige som låg på och var bäst i första halvlek och man gjorde även ledningsmålet genom Jonna Andersson efter ett fint framspel av Kosovare Asllani. Det som dock präglade första halvlek var situationen där Nederländernas målvakt van Veenendaal skulle ut och boxa men small ihop med lagkamrater och det blev tre nederländskor liggande. Det slutade med att den 32-årige stjärnmålvakten fick bytas ut och in kom istället 22-årige van Domselaar som nog inte hade på känn att hon skulle stå i en premiärmatch i EM när hon vaknade på lördagsmorgonen.

Sverige var det bästa laget i första halvlek och medan nederländskorna kändes lite chockade av inledningen. I andra halvlek så kom de dock ut med fart och lyckades kvittera sju minuter in i den andra halvvleken.

Peter Gerhardsson gjorde ett trippelbyte i 71:a minuten och in kom Blackstenius, Kaneryd och Bennison. Mycket glädjande att Blackstenius var redo för spel, om än för ett inhopp. Det har tisslats och tasslats lite om skador inför premiären för henne. Fridolina Rolfö hade ett giftigt skott med vänsterfoten som mycket väl kunde gått in, men matchen slutade 1-1, och vårt speltips gick in.

Samtidigt som Sverige och Nederländerna kryssade med sitt 1-1 så spelades det en till match i gruppen och det var Portugal som mötte Schweiz i en match som slutade 2-2. Schweiziskorna hade en 2-0-ledning efter bara fem minuter, en ledning som skulle hålla sig till andra halvlek då Portugal reducerade och kvitterade till 2-2.

Sverige och Nederländerna är favoriter att gå vidare från gruppen och de ska båda slå sina motståndare på onsdag. Sverige möter Schweiz och det ska vara klasskillnad här.

Schweiz har sju raka utan seger och under de tio senaste matcherna då de mött bättre motstånd (topp 10 på rankingen) så har de förlorat åtta matcher och kryssat två.

Dessutom har de haft svårt att hålla ner målen bakåt, och har släppt in 20 mål på de sju senaste tävlingsmatcherna.

Sverige är rankade nummer 2 i världen och Schweiz är nummer 20.

Speltips Sverige – Schweiz – Dam-EM 2022

Som vi nämnt ovan så har Schweiz haft svårt att hålla nollan och det har kommit in många mål bakåt. Inför EM så förlorade de med 4-0 mot England och med 7-0 mot Tyskland. Visserligen i träningsmatcher, men likväl.

Vi tror Sverige är väldigt sugna på tre poäng efter att 1-1-matchen mot Nederländerna blivit lite av ett antiklimax då man hade sådan bra känsla efter ledningsmålet och även om kryss på förhand är mycket bra mot regerande mästarna, så kändes det som en förlust efter hur matchbilden såg ut.

Stina Blackstenius fick ett inhopp med 20 minuter vilket är mycket positivt för Sverige.

Vårt speltips blir en svensk seger och att det blir målfest.

Vi spelar en kombination – Sverige att vinna (1) samt Över 2,5 mål i matchen ger oddset 1,95 vilket känns mycket bra.

Du hittar oddset hos Betinia.