TVMatchen Betting » Fotboll » Fotbolls-EM Damer » Omgång 1 » Speltips: Nederländerna - Sverige

Speltips: Nederländerna – Sverige 9/7

Sverige kliver in i mästerskapet på lördagkväll och det är inga mindre än regerande mästarna Nederländerna som står för motståndet. Sverige har ett litet favoritskap enligt oddsen, men Nederländerna gick rent i kvalet och har slagit ut Sverige i tidigare mästerskap.

Dam-EM inleddes på onsdag kväll med värdlandet Englands seger mot Österrike i en match som slutade 1-0. Publiksiffran på Old Trafford blev rekordhög och landade på nästan 69 000 åskådare.

Nederländerna hade ett lätt kval och vann samtliga 10 matcher och gjorde 48 mål i processen. Insläppta? Endast 3.

Under VM 2019 så gick laget till final men förlorade mot regerande mästarna USA med 2-0. Sverige kom på bronsplats.

Nederländerna är helt klart ett av lagen som kan gå hela vägen. Enligt oddsen så har Sverige och Nederländerna snarlika chanser att vinna hela klabbet. Sverige ger 7,25 gånger pengarna medan Nederländerna ger 7,5.

Det orangea laget har en präglad 4-3-3-formation som sällan ruckas på medan Sverige har under åren växlat mellan 4-3-3 och 3-4-3, men tycks förlita sig på 4-3-3 när det “verkligen gäller”.

För Sverige har uppladdningen mest handlat om diverse skador. Anfallaren Stina Blackstenius har saknats på träningarna och ska “prövas” på torsdagen, men vi kan nog utgå från att hon inte startar på lördag. Linda Sembrant har också dragits med en skada och lär nog inte heller spela på lördagen.

Sverige får se upp för Nederländerna har många spelare som kan göra mål, framförallt Vivienne Miedema som stod för 9 av målen i kvalet samt Jill Roord som gjorde 4. Mittfältsstjärnan Sherida Spitse blev bäste målskytt med 10 mål och 5 assist i deras kval som alltså genererade totalt 48 mål framåt. Men det är ett offensivt lag överlag och Sverige har inte råd med några misstag. Miedema är för övrigt anfallskollega med Blackstenius i Arsenal.

Trolig startelva Nederländerna

Van Veenendaal

Wilms, Nouwen, Van der Gragt, Janssen

Groenen, Van de Donk, Spitse

Roord, Miedema, Martens

Trolig startelva Sverige *

Lindahl

Glas, Ilestedt, Eriksson, Andersson

Seger, Angeldal, Asllani

Rytting Kaneryd, Rolfö, Hurtig

* Observera att Sverige ofta ändrar startelva och formation konstant

Senaste matcher Nederländerna – Sverige

Nederländerna -Sverige, semifinal, VM 2019: 1-0 (0-0)

Nederländerna – Sverige, kvartsfinal, EM 2017: 2-0

Sverige – Nederländerna, Algarve Cup 2017: 0-1

Nederländerna – Sverige, OS-kval: 0-0

Sverige – Nederländerna, vänskapsmatch: 2-1

Speltips Nederländerna – Sverige

Oddsen ligger rätt jämnt mellan lagen. 2,66 gånger pengarna på de Oranje med 2,62 på Sverige och krysset 3,14. Detta har dock skiftat mycket från dag till dag.

Historiskt sett så har Sverige haft en liten edge mot Nederländerna med 10 segrar, 5 kryss och 7 förluster på 22 matcher. Dock så är det just Nederländerna som gjort livet surt för svenskorna på senare år då Nederländerna slog ut Sverige i kvarten 2017 och semin i VM 2019.

Som det låter så kommer Blackstenius inte starta på lördag, men lär komma in i mästerskapet efter den här matchen, då det tycks gå åt rätt håll. Dock så verkar endast det medicinska teamet och Blackstenius veta exakt vad det är som är fel, då inget har kommunicerats till media. Dock har Blackstenius setts ta sig för nedre låret och övre delen av knät. Viktige mittbacken Linda Sembrant tycks också dras med skador och det är oklart även här om hon kommer till spel.

Det är två bra lag som gör upp. Båda länderna kan ta sig till final och enligt oddsen är de topp 5 att vinna tillsammans med England, Spanien och Frankrike.

Det är två lag som går vidare från gruppen och vi tror att båda lagen är rätt nöjda med ett kryss här. Därför spelar vi Oavgjort till 3,14.

Du hittar oddset hos Betinia.