TVMatchen Betting » Fotboll » Fotbolls-EM Damer » Final » Speltips: England - Tyskland

Speltips: EM-finalen England – Tyskland 31/7

På söndag avgörs finalen i fotbolls-EM för damer. Det är ett klassikermöte som står på tapeten med England mot Tyskland. Wembley är utsålt på söndag och det väntas bli en riktigt maffig final när två av de bästa lagen i damfotboll gör upp om EM-titeln.

Söndag, 18:00

England – Tyskland

Wembley

SVT 2

Inför mästerskapet var England en av favoriterna med runt 5 gånger pengarna på en slutseger. Oddset på Tyskland var lite högre med runt 9 gånger pengarna, samma som Sverige i runda slängar.

Det är två lag som gått från klarhet till klarhet under turneringen. Båda lagen hade förhållandevis lätta grupper och båda nationerna gick segrande ur sina båda grupper med 9 poäng. Mycket fokus har varit på “Lionesses” som spelar på hemmaplan och visst känns det lite som att 4-0-resultatet mot Sverige gjort att England har lite hybris. Det resultatet speglar inte matchbilden och Sverige var, handen på hjärtat, inte särskilt bra i den här turneringen.

England vann som sagt alla sina gruppmatcher, 1-0 mot Österrike i premiären 8-0 mot Norge i den andra matchen och 5-0 avslutningsvis mot Nordirland. 14:0 i målskillnad, inte illa.

Därefter skulle det bli svårare i kvartsfinalen. Spanien tog ledningen i den 54:e minuten och det var bra nervöst där ett tag. I 84:e minuten löste Man Uniteds Ella Toone dock en kvittering som kunde ta matchen till förlängning. Georgia Stanway bombade in lednings- och segermålet 2-1 efter sex minuter in i förlängningen.

Mot Sverige var England pressade och det hade lika gärna kunnat vara 2-0 till Sverige efter den första halvtimmen istället skulle det rinna iväg genom slarv och misstag och bli 4-0 när musten gick ur svenskorna. Bästa målskytt för England är Bethany Mead som hör hemma till vardags i Arsenal.

Tyskland har däremot varit så gott som fläckfria den här turneringen. Det första (!) insläppta målet kom mot Frankrike i semifinalen, i en match som man vann med 2-1. Komiskt nog så är deras enda insläppta mål i turneringen ett självmål, efter en styrning. Så man skulle kunna säga att inget lag har ännu “tekniskt sett” gjort mål på Tyskland.

Det här blir Tysklands nionde besök i en EM-final och de har vunnit åtta av dessa. När de mötte England i finalen 2009 blev det 6-2. Faktum är att England har ett rätt tråkigt facit mot Tyskland. På 27 matcher har man förlorat 21, kryssat fyra och vunnit två. Aj aj aj.

Som Gary Lineker en gång sa: “Fotboll är en enkel sport. 22 spelare jagar en boll i 90 minuter och i slutet vinner tyskarna.”

För tyskorna är det Wolfsburgs Alexandra Popp som gjort sex av Tysklands 13 mål den här turneringen. Med hennes mål mot Frankrike så blev hon den första spelaren någonsin att göra mål i fem raka EM-matcher.

Speltips EM-final: England – Tyskland, damer

Oddsen ligger rätt jämnt med 2,45 på en engelsk hemmaseger, krysset på 3,25 och tyskorna får runt 2,9 gånger pengarna.

Det finns en del roliga spel inför den här matchen. Över 2,5 mål till 2,08 känns intressant. Likaså hörnspelet. Eller varför inte Popp att bli målskytt igen.

Vi spelar Över 2,5 mål i England-Tyskland till 2,08 gånger pengarna.

Du hittar oddsen hos Betinia.