TVMatchen Betting » Fotboll » Champions League » Speltips: Liverpool - Real Madrid

Speltips: Champions League-finalen 2021/22

Den främsta fotbollbollsturneringen för klubblag ska avgöras när Real Madrid och Liverpool drabbas samman på Parc des Princes i Paris, Frankrike. Förväntningarna är skyhöga och alla fotbollsälskare förväntar sig en spännande match med hög intensitet. Kommer matchen leva upp till de höga förväntningarna? På lördag runt klockan 23:00 den 28:e maj har vi svaret!

Real Madrids väg till finalen

Real Madrid är mesta mästare i Champions League och har alltså vunnit turneringen flest gånger av alla klubbar. Men att vara mesta mästare gör att förväntningarna är skyhöga på Real Madrid varje Champions League-säsong. Innan turneringen drog igång var Real Madrid långt ifrån favoriter till att vinna titeln, eller att huvud taget gå till final. Men klubben har verkligen visat vad man går för då man har slagit ut bland annat PSG och Manchester City på vägen – två av världens absolut bästa fotbollslag och således stora favoriter till att vinna hela Champions League.

I gruppspelet gjorde marängerna från Madrid inga misstag och vann enkelt sin grupp. I åttondel slog Real Madrid ut PSG efter en makalös vändning i returmötet. I kvartsfinalen fick Chelsea känna sig besegrade och i semifinalen stod marängerna för en av turneringens mest episka vändningar där man gjorde 2 mål på stopptid mot Manchester city, vilket tog klubben vidare till finalen. Real Madrids väg till finalen då? LÅNGT ifrån enkel.

Liverpools väg till finalen

Liverpool gjorde heller inga misstag i sitt gruppspel och vann sin grupp enligt planen. Jämfört med Real Madrid har Liverpool, åtminstone på pappret, haft en lättare väg till finalen. I åttondelen lottades man mot Inter från Italien, men lyckades vinna med 2-1 i dubbelmötet. I kvartsfinalen fick man sedan möta Benfica som slutade med hela 6-4 till de röda från Liverpool över två matcher. Den kanske tuffaste matchen för Liverpool på vägen mot finalen var Villarreal där Jurgen Klopp och hans gäng fick kämpa hårt.

Trots att dubbelmötet mot det spanska laget till slut slutade med 2-5 fick man kämpa rejält på bortaplan för att ta sig vidare. Även om Liverpools väg till finalen kan tyckas vara något enklare har laget visat hur starka man är.

Två ganska snarlika fotbollslag

Både Real Madrid och Liverpool har visat att man tillhör den absoluta världstoppen inom fotbollen denna säsong. Och när domaren blåser igång finalen på lördag är det faktiskt två ganska snarlika fotbollslag som ställs mot varandra. Bägge lagen har både en stabil defensiv och en otroligt snabb och effektiv offensiv. Samtidigt har båda lagen förmågan att både äga bollen och ligga lågt för att gå på kontringar. Med största sannolikhet kommer det bli en jämn match där vilket lag som helst kan vinna. Det kan mycket väl bli så att små detaljer avgör finalen.

Vilka faktorer kan vara avgörande för respektive lag?

När det gäller Real Madrid är Karim Benzema definitivt en nyckelspelare som kan avgöra vilken match som helst på egen hand. Det har han inte bara visat en eller två gånger på vägen fram till finalen. Han har genomgående varit den kanske absolut bästa spelaren i världen under hela säsongen. Även om Real Madrid har världsklasspelare på varje position är Benzema den absolut viktigaste faktorn för Real Madrids chanser.

Om vi istället vänder blickarna till Liverpool är Salah förmodligen den viktigaste spelaren. Det stod nyligen klart att egyptiern slutade i delad skytteligaledning med Son Heung-min i Premier League med sina 23 mål. Det är alltså två spelare från vardera lagen som kan komma att spela nyckelroller i finalen. Bli inte förvånad om antingen Benzema eller Salah står som matchhjälte när domaren blåser av matchen.

Läget i truppen för respektive lag

Båda lagen kommer till finalen utan skador eller avstängningar. Detta innebär att tränarna Jurgen Klopp och Carlo Ancelotti har möjligheten att starta med sina bästa spelare. Ni som har följt Champions League denna säsong har nog en bra känsla över vilka spelare som det faktiskt handlar om. Vad som dock är säkert är att vi kommer att få se ett gäng riktigt bra fotbollsspelare kliva ut på Parc des Princes. Räkna med en fartfylld fotboll.

Mitt speltips Real Madrid – Liverpool

Ni som minns finalen från säsongen 2018 kommer nog ihåg att Liverpools viktigaste spelare Mohammed Salah var tvungen att avbryta matchen i första halvlek. Förhoppningsvis kan han spela hela matchen denna gång och således hjälpa sitt lag hela vägen. Men att på förhand säga vilket lag som faktiskt vinner känns väldigt svårt. Jag skulle säga att chanserna är 50/50. Däremot tror jag att vi kommer få se mycket mål även denna gång. Därför blir mitt spel på finalen att den slutar med över 2,5 mål.

Finalen slutar med över 2.5 mål – till oddset 1.71x – hos Betinia

Liverpool fem senaste:

Liverpool – Wolves, 3-1

Southampton – Liverpool, 1-2

Chelsea – Liverpool, 1-0 (efter straffar)

Aston Villa – Liverpool, 1-2

Liverpool – Tottenham, 1-1

Real Madrid fem senaste:

Real Madrid – Real Betis, 0-0

Cadiz CF – Real Madrid, 1-1

Real Madrid – Levante, 6-0

Atl. Madrid – Real Madrid, 1-0

Real Madrid – Manchester City, 3-1 (efter förlängning)