TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 9 » Speltips: Malmö – Häcken 22/5

Speltips: Malmö – Häcken 22/5

Lördagsmatcherna avslutas med den häftiga drabbningen Malmö – Häcken.

Malmö är en riktig sjukstuga och hela 10 spelare saknades mot Djurgården. Det ska se något bättre ut mot Häcken, men läget är alltjämt tufft för skåningarna som nu möter ännu ett topplag.

Malmö söker formen

Malmö får spela hemma igen efter att de haft en tuff vecka uppe i Stockholm där de förlorade mot AIK med 2-0 och mot Djurgården med 4-0. Matchen mot AIK var inflikad och hämtad från omgång 16, och Malmö har därmed en match mer spelad.

Målskyttet tryter för mästarklubben och det är endast 8 mål framåt på 8 matcher. Lyckligtvis är defensiven vass då man bara släppt in 7. Sex av dessa insläppta mål kom alltså förra veckan.

Tongångarna har definitivt blivit lite hårdare mot Malmö och framför allt tränaren Milos Milojevic. Dock så har han inte haft flyt med skadorna, utan det var hela 10 st spelare borta mot Djurgården. Dahlin har saknats i målet en tid och Rieks, Lewicki, Edvardsson, Moisander, Nalic, AC, Lasse Nielsen, Birmancevic och Hadzikadunic saknades alla mot Djurgården av olika anledningar.. Dålig tajming med det spelschemat. Den 26 maj är det cupfinal mot Hammarby och det ska mycket till om hela det gänget är spelklart tills dess.

Häcken hänger på i toppen

Häcken är Häcken. De vinner och hänger på i klungan längst fram, utan att få några större rubriker, än. Laget har 17 poäng på 8 matcher varav 5 segrar – lika många som Hammarby.

Häcken är ett av ligans formstarkaste lag och det är bara Norrköping och AIK som har bättre form just nu.

Högmos gäng har tre raka segrar inför matchen mot Malmö. Dock så har spelschemat varit fördelaktigt för laget från Hisingen.  Men nu möter man alltså skadedrabbade Malmö på bortaplan.

Alexander Jeremejeff leder skytteligan med 8 mål på 7 matcher, varav 2 kom mot Kalmar.

Speltips Malmö – Häcken

Malmö bär favoritskapet till runt 1,80 gånger pengarna på en rak seger, men skadesituationen känns inte bra.  Därför kör vi släkten-är-värst-spelet på Alex Jeremejeff som målskytt till 3,30 gånger pengarna.

Att Malmö gått från endast 1 insläppt mål på 7 matcher till att sedan släppa in 6 på 2 senaste, ja det säger ju en del.

Märk väl att viktige Lasse Nielsen saknades i båda matcherna och hans mittbackskollega Hadzikadunic var avstängd mot Djurgården. Båda dessa herrar lär vara tillbaka mot Häcken och hålla nere siffrorna.