TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 9 » Speltips: Elfsborg - IFK Göteborg

Speltips: Elfsborg – IFK Göteborg 22/5

På lördag blir det ett Västderby eller “El Västico” som vissa kallar det. Blåvitt åker till Borås och tar sig an Elfsborg.

Båda lagen står på 11 poäng efter tre vunna, två kryss och två förluster. Dock så får man väl säga att det är lite mer negativa vindar som blåser för Blåvitt som inledde på ett fantastiskt sätt och det var snack om bästa starten på 28 år och allt det där. Nu har man istället sämst form i ligan och har inte vunnit på över en månad.

Elfsborg ändrar skepnad varje match

Vart har vi Elfsborg den här säsongen? Det vet nog ingen. Boråslaget varvar förluster mot Helsingborg och Sirius med kryss mot lag som Djurgården och Malmö och segrar mot bottengäng.

Per Frick är tillbaka efter avstängningen, vilket kan bli avgörande i den här matchen.

Annars drömmer väl Elfsborg om förstärkningar som Niklas Hult och Sebastian Holmén som båda söker ny klubbadress.

Det har varit lite snack under säsongen om att det är dåligt drag på Borås Arena, men det lär det inte bli mot Blåvitt då över 9000 har köpt förköpsbiljett.

Blåvitt i fritt fall

Blåvitt ångade på i inledningen och det var bästa inledningen sen guldåret 1994. Sen dess har det gått tyngre och även om man kanske tar ledningen i matcherna så lyckas man ändå sjabbla bort både trepoängaren och krysset.

Nu har Blåvitt fem matcher utan seger.

I de matcher som Blåvitt har lyckats ta ledningen, alltså mot Varberg, Kalmar och Djurgården har de senare tappat taktpinnen och därmed poängen. Dessa matcher slutade med kryss och förlusten kom mot Kalmar. Och apropå mål – Blåvitt har gjort 8 mål på 8 matcher. Bottengängen Sundsvall, Helsingborg och Värnamo har gjort 7 var, som referens. Inte bra nog för ett lag som Blåvitt som har Marcus Berg, Oscar Wendt och Gustav Svensson i truppen. Förlust här och det luktar kris.

Speltips Elfsborg – IFK Göteborg

Elfsborg är klara favoriter enligt oddsen med runt 1,57 gånger pengarna, men den här matchen känns väldigt, väldigt oviss. Vi drar till med ett hörnspel istället, över 10,5 hörnor till runt 2 gånger degen, då båda lagen har ett snitt på över 5 hörnor framåt, per match.

Dessa matcher har haft en tendens att vara målsnåla på slutet. De tre senaste mötena (cup och liga) har slutat 1-0 till Elfsborg, och med tanke på att målproduktionen tryter något för båda lagen (borträknat Elfsborgs 6-0 mot Degerfors), så är ett underspel inte otänkbart heller. Under 2,5 mål ger drygt 2 gånger pengarna.