TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 9 » Speltip: Aik - Sirius

Speltips: AIK – Sirius 21/5

AIK går in i helgen som serieledare i en haltande tabell, då matchen mot Malmö var inkilad och hämtad från omgång 16. Det väntas publikfest på Friends Arena då AIK gör sin sista hemmamatch innan sommaruppehållet.

Trepoängare och hållna nollor för AIK

AIK har trummat igång på riktigt och hade inför matchen mot Hammarby radat upp fem raka segrar och hålla nollor mot Varberg, Djurgården, Sundsvall, Göteborg och Malmö i den ordningen. Senast kommer man från ett målrikt derby mot Hammarby som slutade 3-3, med två mål från Nabil Bahoui och ett straffmål från Sebastian Larsson.

Och det är just dessa två herrar som främst bistått med mål framåt. Bahoui leder interna skytteligan på fyra fullträffar medan Seb är strax där bakom på tre mål, samtliga på straff. AIK har totalt gjort 13 mål och släppt in 10, fyra insläppta mot Häcken i premiären, tre mot Malmö borta och tre nu senast i derbyt, resten är hållna nollor.

Det här blir den tionde matchen för AIK i årets allsvenska och vi kan väl börja titulera AIK som en guldkandidat, speciellt då Malmö halkat efter något. Men det svänger snabbt i tabellen och vi ska vara klara med att det är bara maj än, och det är bara fyra poäng upp till AIK för Malmö.

AIK kommer som sagt från ett tufft spelschema med många rivalmöten, men man har lyckats ta 13 av 15 möjliga poäng mot de största konkurrenterna. Nu börjar en lite lättare period för Gnaget då det är lite mer bottengäng som står för motståndet.
Det här är vårens sista hemmamatch för AIK och det lovas fina publiksiffror på Friends Arena.

Svag målproduktion för Sirius

Sirius kommer från en blytung hemmaseger mot Elfsborg där man höll nollan och vann med 2-0. Efter matchen mot Djurgården (där man förlorade med 4-0), kändes det som att Sirius skulle harva i botten men två raka segrar efter den smällen skvallrar om att Sirius lär klara sig kvar även i år.
Viktige mittbacken Ssewankambo kan visserligen försvinna då han har utgående kontrakt i sommar, men nog reder Sirius ut det här? Men det kanske har mer att göra med att bottenkonkurrenterna är så pass usla att det går ändå.

Dock så är det rätt trögt med mål framåt. Sirius har bara mäktat med 7 mål framåt, vilket är lika många som bottengängen Helsingborg, Degerfors och Sundsvall vilket är illavarslande. Målen har Bjarnason (2), Kouakou (2), Shabani (1) och Zeidan (1) stått för.

Speltip AIK – Sirius

AIK att hålla nollan till drygt 2,05 gånger pengarna känns som ett rätt stabilt spel, med tanke på AIK:s track record och Sirius tröga målproduktion.