TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 10 » Speltips: Norrköping - Elfsborg

Speltips: Norrköping – Elfsborg 29/5

Både Norrköping och Elfsborg är två lag som har inlett säsongen lite halvknackigt, men som har goda fina möjligheter att en topplacering av årets Allsvenskan. Under söndagen gästar Borås-laget Norrköping och det är tre mycket viktiga poäng som står på spel.

Norrköpings inledning på säsongen

Norrköping inledde säsong på sämsta tänkbara sätt. Efter enbart en poäng på de fyra inledande matcher var det många som trodde att tränaren Rickard Norling skulle få sparken. Men när allt såg som mörkast ut kom vändningen för de vitklädda. Efter den tuffa starten lyckades Norrköping vända på säsongen med fyra raka segrar, vilket gör att man i dagsläget står på 13 poäng.

Norrköping är en klubb med många riktigt bra spelare och laget bör slåss i toppen av tabellen. I matchen senast mot Hammarby blev man totalt utspelade och förlorade med 3-0 på Tele2 arena. Det är på tiden att Rickard Norling och hans manskap hittar en stabilitet och plockar sina poäng om man vill undvika en fiasko-säsong.

Elfsborgs inledning på säsongen

Även Elfsborg har inlett säsongen lite halvknackigt där vinsterna har varvats med förluster och oavgjorda matcher. Precis som Norrköping har Elfsborg en trupp med många bra spelare och borde kunna vara med och slåss i toppen av tabellen. Men på sina nio inledande matcher har klubben förlorat mot Mjällby, Helsingborg och Sirius – tre förmodade bottenlag av årets upplaga av Allsvenskan. Däremot är Borås-klubben det tredje mest målglada laget i serien med sina 17 mål.

Tränaren Jimmy Thelin behöver alltså hitta en stabilitet där onödiga förluster istället slutar med åtminstone en poäng om laget ska vara med och slåss om en topp tre placering, som ju innebär spel i Europa nästa säsong. Elfsborg har helt klart mer att ge än vad man har visat under inledningen av säsongen.

Vad talar för respektive klubb i matchen

Det är två mycket jämna fotbollslag som drabbas samman under söndagen. Klubbarna påminner mycket om varandra i sitt spel och förmodligen kommer detta att bli en jämn tillställning där en eventuell vinnare verkligen är en vinnare. Eftersom lagen är så pass jämna handlar mycket om att sätta försvarsspelet och inte bjuda på några misstag. Båda lagen kommer skapa sina målchanser och kombinationen av ett disciplinerat försvarsspel och effektivt anfallsspel är en nyckel för bägge lagen. På förhand känns det 50/50 om vem som vinner. Det lag som har den rätta dagen drar förmodligen det längsta strået.

Speltips Norrköping – Elfsborg

Att utse en vinnare känns mycket svårt på förhand. Oddsen är mer eller mindre helt och hållet jämna i skrivande stund. 2.55 på hemmalaget och 2.62 på bortalaget. Istället för att hitta en vinnare i matchen vänder jag blickarna mot målmarknaden. Jag tror att vi kommer att få se en mycket underhållande tillställning med många målchanser och således många mål. Mitt speltips på matchen blir att den slutar med över 3,5 mål.

Betinia ger dig oddset 2.50 på att det blir över 3.5 mål i mötet mellan Norrköping – Elfsborg!

Norrköping fem senaste:

Norrköping – Hammarby, 3-0

Norrköping – Sundsvall, 5-1

Helsingborg – Norrköping, 0-1

Norrköping – Värnamo, 2-0

Kalmar – Norrköping, 1-2

Elfsborg fem senaste:

Elfsborg – Göteborg, 3-1

Sirius – Elfsborg, 2-0

Elfsbrog – Djurgården, 0-0

Degerfors – Elfsborg, 0-6

Elfsborg – Sundsvall, 3-1