TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 10 » Speltip: IFK Göteborg - Sundsvall

Speltips: IFK Göteborg – GIF Sundsvall 28/5 

På lördag möts två lag som det inte varit några ljuva tongångar kring den här säsongen. IFK Göteborg tar emot GIF Sundsvall på Ullevi och det börjar bli ren desperation för båda lagen i jakt på poäng. 

IFK Göteborg i fritt fall 

Blåvitt är i inget annat än i fritt fall. Formen är usel och säsongens fyra förluster har kommit på de senaste fem matcherna. Krysset kom mot Varberg som, precis som Blåvitt, också ligger på elva pinnar efter 9 matcher. Göteborgarna ligger på elfteplatsen inför omgången, och fortsätter kräftgången så blir de indragna i nedflyttningsdramatiken på riktigt. 

Senast kommer Blåvitt från en tung förlust i västkustderbyt mot Elfsborg, där man föll med 3-1. Målet gjordes (som vanligt) av Markus Berg. 

Förra veckan valde klubben att gå skilda vägar med Tobias Sana som uttryckt sitt missnöje mot tränare Stahre, vilket man ansåg stred mot klubbens värdegrund. Oavsett vad så känns det som att Micke Stahre också kommer att få lämna om det här inte ordnar upp sig. Han skulle i så fall bli den andra tränaren att få lämna sitt uppdrag, efter att Jörgen Lennartsson fått lämna Helsingborg nu i dagarna. 

Mot Giffarna måste Blåvitt visa att de är en klass bättre. Det kanske inte är det snabbaste laget, men med den rutinen och spelskickligheten som laget besitter, måste de ta tre poäng mot åtminstone lagen som huserar i botten av tabellen. 

Det är många fans som också vill se den unge estländaren Erik Sorga få en chans i startelvan, men det återstår att se om så blir fallet. 

Är det nu det vänder, Sundsvall? 

Ett annat gäng som det går tungt för är GIF Sundsvall som haft skadeproblem och ett försvar som läckt som ett såll (22 insläppta på 9 matcher – 2,44 insläppta mål per match i snitt!). 

Laget förlorade bland annat mot bottenkonkurrenten Degerfors med 2-3 efter att haft en 2-0-ledning fram till sista kvarten. 

Men nu kanske det ljusnar för norrlandslaget, som vann mot mittenlaget Mjällby med 2-0 hemma senast. Mellan stolparna var det fjärdevalet Oscar Jonsson som höll tätt, och han får säkerligen chansen igen mot Blåvitt. 

Efter segern mot Mjällby klättrade man från jumboplatsen till kvalplatsen med sina 6 poäng, och är strax före Degerfors endast på målskillnad. Inför omgången är det Helsingborg som har jumboplatsen med sina 5 poäng. Sundsvalls bottenkonkurrenter Värnamo, Degerfors och Helsingborg möter Hammarby, Malmö och AIK i den ordningen. Kan Giffarna ta poäng här vore det mycket värt. 

Speltips IFK Göteborg – Sundsvall

Det är två ojämna och oklara lag som möts, men Blåvitt kan inte få så mycket bättre läge att plocka första trepoängaren på länge. Därför spelar vi raka 1:an till drygt 1,54. 

Spela på vinst till IFK Göteborg hos Betinia till oddset 1.54