TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 10 » Speltips: Helsingborg – AIK 29/5

Speltips: Helsingborg – AIK 29/5

Toppen mot botten när AIK åker till Olympia för att möta Helsingborg som har en ny röst i omklädningsrummet efter att Lennartsson fått gå på plankan. Helsingborg är för närvarande sist i Allsvenskan.

Helsingborg – en ny röst är lösningen?

Helsingborg harvar på jumboplatsen, och det blev till slut för mycket för ledningen som sparkade Jörgen Lennartsson efter 10 matcher, varav 7 är förluster, med 16 insläppta baljor.

Förlusten mot bottenkonkurrenten Värnamo med 1-4 på hemmaplan var droppen som fick bägaren att rinna över och till slut fick Lennartsson gå. Lennartsson var även den tränaren som tog Helsingborg upp från Superettan förra säsongen. Surt.

In kommer istället Mattias Lindström och Alvaro Santos, som båda har en bakgrund som spelare i klubben och var med guldåret 2011 för Helsingborg. Lindström har varit assisterande till Lennartsson fram till nu. Även legendariske HIF:aren Sven Andersson får ett större ansvar tills vidare.

Det är toppen mot botten här, och det är alltid intressant att se om en sparkad tränare (och en ny sådan) ger effekt eller om det är mer av samma sak.

AIK – nu en guldkandidat

AIK är med i toppen och ligger och hugger på serieledning med sina 20 poäng precis som Häcken och Hammarby gör inför omgången. Gnaget har dock en match mer spelad. Efter att tagit 3 tunga poäng mot Malmö hemma den 11 maj så följde två kryss, ena mot Hammarby på Tele2 och nu senast mot Sirius hemma på Friends, vilket var lite mer förvånande. Faktum är att Sirius gjorde 2-0 mot ett oengagerat AIK som fick en kalldusch men reagerade med att göra 2-2 innan halvtidsvilan, som också blev slutresultatet.

AIK har kanske ligans bästa backlinje, men det har blivit lite väl insläppta mål nu på slutet. på 10 matcher så är det 12 insläppta, vilket är flest bland lagen på övre halvan. Dock så är det som sagt en match mer spelad för de svartgula.

Speltips Helsingborg – AIK

Mot Helsingborg bör de styra spelet men vi vet med oss att AIK är lite ovana i den rollen. Hursomhelst, mot Helsingborg ska AIK ha taktpinnen och det borde bli både ett och två mål framåt.

Vår gissning är att AIK åker ner till Helsingborg och gör jobbet och vinner. Hade gärna spelat en hållen AIK-nolla, men med tanke på de senaste två matcherna känns nollan inte lika “AIK-trygg” som vanligt.

Därför blir spelet AIK vinner och gör över 1,5 mål till 1,92 i odds.

Spela på AIK vinner och gör över 1,5 mål till 1,53 i odds