TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 10 » Speltips: Degerfors – Malmö 29/5

Speltips: Degerfors – Malmö 29/5

Bottengänget tar emot regerande mästarna. Frågan är om det även är cupmästare som kommer på besök? Malmö FF spelar som bekant cupfinal mot Bajen på Kristi Himmelfärdsdagen.

Degerfors har fått sina första poäng

Degerfors har tagit viktiga poäng från bottenkonkurrenterna. Det har totalt blivit 6 inspelade poäng och de kom mot Sundsvall borta (efter en otrolig vändning) samt Helsingborg hemma på Stora Valla. Därefter åkte man på en nit då Varberg kunde trycka in ett sent segermål i den 93 minuten, i en match som gav direktröda kort åt båda lagen.

Noterbart är att Degerfors endast gjort ett mål mindre (8) än Malmö som gjort 9 mål. För dåligt för en mästare. Å andra sidan har Degerfors släppt in näst flest mål i serien – 21 st.

Vad händer, Malmö FF?

Tre raka förluster för himmelsblått och man faller i tabellen. Mycket kan så klart hänvisas till skadeläget, men med den ruggiga truppen som man besitter kan man tycka att det ska finnas mer att ge, även om några viktiga kuggar har varit borta i några viktiga matcher. Det kanske är för tidigt att räkna bort Malmö som trots allt bara har 5 poäng upp till serieledarna (dock med en match spelad), men det börjar bli dags att ta tag i både spel och se över träningsupplägget innan säsongen är förlorad. Eller är det helt enkelt stå att det är en trupp som börjar bli till åren och därför är skadorna kanske inte så märkliga? Däremot är tajmingen katastrofal då så många har varit borta samtidigt. Ingen lätt uppgift för nye tränaren Milos Milojevic.

Malmö har alltså förlorat tre raka matcher, och det är första gången sedan 2018 som det händer. Det var också i maj, och det slutade med att tränaren Magnus Pehrson fick sparken och “Danne” gick ner i båset. Same old story?

Inför matchen mot Degerfors möter Malmö Hammarby i cupfinalen. Den spelas på torsdagen kl. 15.00, då det är Kristi Himmelfärdsdagen. Så se upp med viss rotation här, då det endast är tre dagar efter cupfinalen.

Så frågan är om det ens är Milos Milojevic som tränar Malmö när de möter Degerfors på söndag? Den som lever får se. Om han är på väg ut så är Degerfors ett ypperligt tillfälle för en ny röst att få en bra start.

Speltips Degerfors – Malmö FF

Raka tvåan här måste spelas till 1,53. Malmö må ha 3 raka förluster, men vi ska ha med oss att de har kommit mot AIK, Djurgården och Häcken. Dock ska vi ha med oss att i skrivande stund så har cupfinalen ännu inte spelats, och det är oklart vilka som kommer till spel i den matchen, och än mer vilka som kommer till matchen mot Degerfors.

Likväl, Malmös trupp och motståndet måste ändå vara till FF:s fördel.

Spela på att MFF vinner till 1,53 i odds