TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 14 » Speltips: Norrköping - Malmö

Speltips: Norrköping – Malmö 16/7

Norrköping tar emot Malmö på lördagen och det är ett hemmalag där det är turbulent just nu, medan Malmö har läge att klättra i toppen.

Norrköping har en av seriens sämsta former just nu och på fem senaste har man inte en seger, trots att man haft motståndare som Degerfors, Sirius och Mjällby.

Norrköping – sparkad tränare och nyförvärv – vänder det nu?

Den tröga starten och den svaga resultatraden nu på slutet blev till slut droppen som fick bägaren att rinna över och tränaren Rikard Norling fick till slut gå efter krysset mot Degerfors. Degerfors satte för övrigt kvitteringen i den 94:e matchminuten. Ouch. Peking var Norlings fjärde arbetsgivare i Allsvenskan och vi får väl se om det blir en femte så småningom. Tills vidare är det Vedran Vucicevic och Anes Mravac som leder laget, de har varit assisterande och kommer att leda laget fram tills att en ny huvudtränare är på plats, är det sagt.

Men det finns glimtar av glädje för Norrköping. Talangfulle backen Anton Eriksson har anslutit från Gif Sundsvall och med 22 år så kan han växa och bli ännu bättre. Åldern till trots så har han varit en startspelare i Allsvenskan en tid.

Dessutom kommer en nygammal bekant tillbaka i form av den offensiva mittfältaren Arnor Sigurdsson som kommer på lån från CSKA Moskva ett år framåt. Det var under 2018 som han fick sitt genombrott i Norrköping innan han flyttade till Ryssland. Trots att han hunnit med mycket utomlands så är han endast 23 år och har karriären framför sig.

Dessutom har klubben värvat Laorent Shabani från IK Sirius som har förflutet i Malmös ungdomslag. Shabani är 22 år gammal och håller till på vänsterkanten.

Riktigt giftiga och smarta nyförvärv får man säga.

Malmö FF – alltjämt häng på toppen

Malmö kommer senast från ett avancemang i Champions League-kvalet där man gick vidare efter ett dubbelmöte med Vikingur Reykjavik. I ligan har man senast en 3-0-match mot Varberg hemma och det var väl nödvändigt för matchen innan förlorade man borta mot bottenlaget Sundsvall med 2-1 och även om man styrde spelet så var det uddlöst framåt då både Kiese Thelin och Toivonen inte åkte upp till Sundsvall. Inför omgången så står Malmö på 24 poäng och trots en svajig säsong så kan man absolut ta SM-guld då det bara är 4 poäng upp till Häcken.

Även Malmö har värvat friskt och har plockat in Joseph Ceesay från Polen, Moustafa Zeidan från Sirius och Mahamé Siby från franska andraligan som alla är intressanta nyförvärv som stärker truppen och kanske är mer långsiktiga alternativ för den åldrade MFF-truppen.

Speltips IFK Norrköping – Malmö FF

Matchen då? Malmö är favoriter att vinna här, men det är inte så lågt odds som man kan tro. 2,26 står Malmö i att vinna på bortaplan. Vi höjer ett varningens finger för att många av Malmös spelare inte gillar konstgräs och Malmö har inte vunnit här sedan 2017. Förra säsongen vann Norrköping här med 3-2 och året innan kryssade lagen med 1-1.

Vi väljer att spela Draw med “Malmö No Bet” till 1,90. Det innebär att om det blir kryss vinner vårt spel och om Malmö vinner blir det void och pengarna tillbaka.

Du hittar spelet hos Betinia som vanligt.