TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 14 » Speltips: Hammarby - Elfsborg

Speltips: Hammarby – Elfsborg 17/7

Hammarby tar emot Elfsborg och vi tror att det blir en svängig match med två lag som båda gillar att spela på konstgräs.

Hammarby bör ha vind i seglen efter att ha vunnit med 3-0 mot Blåvitt. Blåvitt är lite ett slumrande storlag så det är alltid en moralstärkare att vinna mot såna lag. Diskussionen som har varit kring Hammarby de senaste veckorna är att man äger matcher men gör inte mål, så att sätta tre mål bör ge lite arbetsro, åtminstone för stunden.

Bajen ligger inför omgången på fjärdeplatsen med 13 matcher spelade och 24 poäng och det är en tajt tabell där de har AIK framför sig på 25 poäng med Malmö strax bakom med 24 även dem, dock sämre målskillnad.

Det var några tunga veckor för Hammarby som märklig nog förlorade borta mot Värnamo i slutet av juni, följde upp med ett hedersamt kryss mot Häcken hemma, därefter en tung, tung derbyförlust mot Djurgården på Tele2.

Men man kan inte beskylla Bajen för att inte gå för det i år, då det har lagts en del pengar på bordet och hela fem nya spelare har presenterats: Pavle Vagic, Shaquille Pinas, Abdelrahman Saidi, Nathaniel Adjei och David Concha. Det har även ryktats om att Hammarby lagt bud på Häckens Alexander Jeremejeff, vilket vore en av Allsvenskans största övergångar inom ligan någonsin.

Samtidigt som Bajen har värvat har fansfavoriten Björn Paulsen tackat för sig pga bristande speltid och Abbe Khalili lämnar även han då kontraktet går ut.


Elfsborg kommer från ett 2-2-resultat hemma mot AIK i en svängig match. Målen gjordes av Elfsborgs Gustav Henriksson samt ett självmål av Nicolas Stefanelli som också blev kvitteringsmålet. Sebastian Holmén har återvänt till Borås efter sex år utomlands och transfern har blivit officiell. Det verkar även som att Niklas Hult är på väg in, även om det inte är bekräftat än.Båda har tidigare spelat i Elfsborg och bör stärka laget men framför allt ge laget lite fler profiler.

Elfsborg ligger inför omgången på sjundeplatsen med 20 poäng och har kryssat mest av alla lag i ligan – 5 oavgjorda på 13 matcher. Tre av dessa kryss har kommit på de fem senaste matcherna, varav två är på bortaplan.

Speltips Hammarby – Elfsborg

Vi tror att det här kan bli ännu en svängig match och det lär rullas en del boll på konstgräset på Tele 2 Arena. Det känns som att båda lagen lär gå för det och att det kommer finnas ytor vilket öppnar upp båda försvaren så vi förväntar oss Över 2,5 mål i den här matchen.

Vi bygger ihop en Bet Builder som ger oss Över 2,5 mål samt BLGM – båda lagen gör mål.

Den kombinationen ger oss 1,87 i odds och känns spelbar.

Du hittar oddset hos Betinia.