TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 13 » Speltips: Mjällby - Häcken

Speltips: Mjällby – Häcken 10/7

Häcken har inlett säsongen på ett otroligt bra sätt och leder för närvarande ligan med sina 25 poäng. Under lördagen åker skyttekungen Alexander Jeremejeff och hans gäng till Mjällby för att göra upp om tre viktiga poäng. Kan Mjällby sätta stopp för serieledarens fina form?

Mjällby gör det bra och är svårslagna

Mjällby har stått för en smått osannolik resa de senaste säsongerna. Säsongen 2014 spelade klubben nämligen i Allsvenskan och slutade näst sist i tabellen, vilket innebar en nedflyttning till Superettan. Säsongen efter (2015) hamnade Mjällby på en negativ kvalplats i Superettan – ett kval som man förlorade mot Örgryte och därmed degraderades till division 1 säsongen 2016.  Efter dessa svaga säsonger har laget, eller snarare klubben i sin helhet, stått för en häftig resa och spelar numera återigen i Allsvenskan, där man gör det bra. Mjällby har faktiskt varit nedflyttningstippade de senaste två säsongerna i den högsta divisionen, men har tystat sina kritiker och lyckats stanna kvar. Även denna säsong har Hällevik-klubben inlett bra och har i dagsläget lyckats ta 19 poäng, vilket innebär en trygg placering i tabellen. Mjällby är även det lag i Allsvenskan, tillsammans med Djurgården och Kalmar, som har släppt in minst antal mål (10). Laget har alltså en stabil defensiv och gör det svårt för sina motståndare. Frågan är om man lyckas med defensiven mot ett serieledande Häcken?

Häcken med medvind och självförtroende

Även om Häcken är ett bra fotbollslag med en trupp där många spelare intresserar andra klubbar var det nog inte många som trodde att laget skulle leda Allsvenskan efter 12 omgångar denna säsong. Ni som minns förra säsongen kommer säkert ihåg att Häcken med nöd och näppe klarade sig kvar i Allsvenskan. Laget skrapade enbart ihop 36 poäng ifjol, vilket var fyra mer poäng än Halmstad som hamnade på kvalplats. Det är alltså en stor skillnad på Häcken denna säsong och förra. En stor anledning till detta är givetvis målkungen Alexander Jeremejeff och tränaren Högmo. Efter 12 matcher har Häcken tagit 24 poäng denna säsong – nästan lika många som på hela förra säsongen. Så länge klubben kan behålla sin bästa spelare Jeremejeff är känslan att Häcken kan gå hela vägen och vinna Allsvenskan denna säsong. Det återstår såklart många matcher av serien, men det spel som Häcken visar upp just nu är mycket imponerande. En vinst mot Mjällby under söndagen skulle vara mycket viktigt för Hisingen-klubben.

Vad talar för respektive klubb?

Vad som talar för Mjällby är att laget verkar ha hittat en stabilitet denna säsong. Laget har, som tidigare nämnt, bara släppt in 10 mål hittills. Däremot har man bara lyckats göra 12 mål framåt och skulle behöva bli lite vassare framför mål för att utmana de stora klubbarna. Dessutom har Mjällby inte någon av sina 14(!!) senaste hemmamatcher. Laget är med andra ord riktigt starka hemma på Strandvallen. För Häckens del handlar det om att fortsätta på den inslagna vägen och sätta Jeremejeff i många målchanser. Samtidigt verkar Hisingen-klubben ha både medvind och ett gott självförtroende för dagen och är i utan tvekan det bättre laget.

Mjällby fem senaste:

AIK – Mjällby, 0-1

Mjällby – Norrköping, 1-1

Mjällby – Kalmar, 1-1

Sundsvall – Mjällby, 2-0

Mjällby – Värnamo, 1-1

Häcken fem senaste:

Häcken – Elfsborg, 1-1

Hammarby – Häcken, 2-2

Örgryte – Häcken, 2-2

Häcken – Halmstad, 2-0

Sarpsborg 08 – Häcken, 1-4

Jämn match mellan två bra lag

Om man enbart ser till tabellen är det lätt att tro att Häcken vinner denna match. Mjällby är dock riktigt starka hemma och kommer göra det svårt för bortalaget här. Jag tror på en mycket jämn match och att Mjällby återigen löser minst en poäng på hemmaplan.

Mitt speltips blir att matchen slutar oavgjort till 3,33 gånger pengarna hos Betinia. Detta vore trots allt ett bra resultat för bägge lagen.