TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 13 » Speltips: Helsingborg - Djurgården

Speltips: Helsingborg – Djurgården 11/7

Under måndagen drabbas två stora klubbar inom den svenska fotbollen samman. Hemmalaget Helsingborg har dock haft det tuffare än gästerna Djurgården det senaste decenniet. Medan HIF har fightats i toppen av Superettan har Djurgården fightats i toppen av Allsvenskan. I skrivande stund ligger hemmalaget sist i tabellen och behöver alla poäng de kan få.

Jumbon Helsingborg är illa ute

När den forna storklubben Helsingborg tog klivet upp i Allsvenskan denna säsong var det många som trodde att laget är tillbaka för att stanna. Inledningen på denna säsong har dock varit tuff för klubben som bara har lyckats skrapa ihop 6 poäng på sina 13 matcher. Med en målskillnad på 11:21 är det mycket som behöver förbättras om laget vill undvika nedflyttning.

I matchen mot Kalmar senast tog man dock en livsviktig poäng efter ett sent straffmål av lagets stora stjärna Van den Hurk. Möjligtvis kan detta ge lite hopp och självförtroende åt spelarna i framtiden. Det är trots allt länge kvar av säsongen och det återstår många poäng att spela om för klubben som bildades 1907 och har fem SM-guld i prisskåpet. En vinst här skulle vara enormt viktigt för krisklubben Helsingborg.

Djurgården i gott slag efter derbyvinsten senast

Till skillnad från Helsingborg har Djurgården gjort en fin säsong hittills och ligger tvåa i tabellen. Med sina 24 poäng skiljer sig det bara en poäng upp till serieledaren Häcken (som förvisso har en match mindre spelad). Men att Djurgården ser starka ut denna säsong är det inget snack om. Trots att säsongsinledningen var något trög börjar laget mer och mer se ut som ett mästarlag – där alla lagdelar fungerar.

Djurgården är det lag som har släppt in minst mål denna säsong (10) och gjort flest (26). Det ser med andra ord mycket lovande ut för stockholmsklubben denna säsong. Jag skulle inte bli förvånad om de blårandiga står som mästare när säsongen är över senare detta år. Men först och främst ska man lyckas vinna mot ett desperat Helsingborg – en match som förmodligen blir tuffare än man kan tro.

Vad talar för respektive klubb?

Givetvis talar det mesta för att Djurgården vinner denna match. Det är trots allt botten mot toppen som möter varandra. Stockholmsklubben är det överlägset bästa laget och kommer till matchen som stora favoriter. Vad som talar för Djurgården är helt enkelt att man är bättre på varje position och bör vinna denna match utan problem.

Vad som talar för HIF är att matchen spelas på deras hemmaplan Olympia i Helsingborg och att fansen kan bidra med sitt. Samtidigt gjorde deras bästa spelare Van der Hurk ett viktigt mål senast, vilket möjligen har gett honom lite självförtroende för att hitta målet igen. Detta blir en spännande match i både botten- och toppstriden.

Helsingborg fem senaste:

Helsingborg – Kalmar, 1-1

Malmö – Helsingborg, 2-1

Helsingborg – Jönköping Södra , 2-0

Elfsborg – Helsingborg, 1-0

Helsingborg – AIK, 1-2

Djurgården fem senaste:

Djurgården – Hammarby, 1-0

Sundsvall – Djurgården, 2-5

Sirius – Djurgården, 3-3

Djurgården – Varberg, 4-0

Kalmar – Djurgården, 1-0

Viktig match för båda lagen

Detta är utan tvekan en viktig match för båda lagen, skillnaden är bara att Djurgården behöver poäng för att befästa sin topplacering medan Helsingborg vill bort från den tråkiga jumboplatsen. Min magkänsla säger att Djurgården, som ju är i god form, vinner matchen. Men oddsen är lite väl låga (1.60) och väljer därför istället att spela Över 2.5 mål.

Mitt speltips blir att matchen slutar med över 2,5 mål till oddset 1.88.

Du hittar oddset hos Betinia.