TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 13 » Speltips: Hammarby - IFK Göteborg

Speltips: Hammarby – IFK Göteborg 11/7

Hammarby tar emot IFK Göteborg på måndagskvällen. Den skiljer endast en poäng mellan lagen inför omgången och det är vitt skilda tongångar hos de båda lagen. Hemmalaget famlar medan bortalaget har kanske äntligen hittat receptet.
Läs mer för speltips.

Hammarby – ännu en Bajensäsong?

Hammarby är inne i en knackig period där man endast vunnit en match på de fem senaste. Senast åkte man på en tuff derbyförlust mot Djurgården och säsongen som började så bra börjar forma sig till en typisk Bajensäsong med stora drömmar men som slutar med magplask. Eller?

Den svaga formen till trots så har man ännu inte förlorat när man har varit hemmalag, dock kan man argumentera att derbyt senast är en hemmaförlust, så klart.

Försäljningen av Williot Swedberg borde inte ha straffat Bajen så hårt kan man tycka, men sen han försvann har det varit något uddlöst framåt, trots att det finns massor av “lirare” i Hammarby så tycks det sakna den där sista touchen i avsluten. Steve Trawally har visat upp sig och har redan gjort mål så där finns det sparkapital att hämta, kan man tro.

För övrigt så tycks tränare Cifuentes och sportchef Jansson fortsätta på det spanska inslagna spåret. Den assisterande tränaren Ivan Piñol Zoroa lämnade/sparkades under märkliga former och in kom istället spanjoren Xavi Calm som ny assisterande till Marti Cifuentes. Dessutom har yttern David Concha värvats från Spanien. Han blir dock inte spelklar före 15 juli. Fansen skriker efter en målskytt då spelet i övrigt sitter, men det återstår att se om så blir fallet.

IFK Göteborg – en synvilla?

Göteborg å andra sidan verkar till synes fått ordning på grejerna. Tre vinster av tre möjliga och de ligger inför omgången bara en poäng efter Malmö. Eller Hammarby för den delen. Det svänger snabbt i Allsvenskan och det var närmast en kris i Blåvitt bara för några veckor sen och nu ligger de sjua i tabellen. Dock så måste vi vara noga med att motståndet har varit Sundsvall, Sirius och Degerfors. Hammarby är ett helt annat typ av motstånd, deras form till trots.

Blåvitt har som sagt tagit 3 av 3 möjliga segrar på sina senaste matcher, och man klarade sig även utan Marcus Berg mot Sirius. Han var tillbaka mot Degerfors och visade att han mer eller mindre är oersättlig då det mesta av Blåvitts offensiv präglades av veteranen. Men Blåvitt som lag har skärpt till sig och slutat slarva med farliga bolltapp och det finns en annan trygghet i laget nu.

Speltips Hammarby – IFK Göteborg

Det är endast en pinne som skiljer lagen åt vilket känns otroligt med tanke på vilka stämplar de två lagen haft under säsongen. För Bajen tycks det gå utför medan IFK Göteborg kommit igång. Men vi ska inte glömma de två lagens spelschema har skiljt sig väsentligt åt.

Hammarby har en dålig form, men spelet har ändå sett bra ut och man har dominerat i många av matcherna. Det är som sagt målen som saknats och därför ser resultatraden ut som den gör. IFK Göteborg har mött sämre lag och har lyckats se bättre ut än vad de egentligen är.

Oddsen säger att Hammarby är favorit till att vinna, vilket känns rimligt. 1,66 ger en Bajenvinst medan krysset står i 3,75 och Blåvitt 5,00.

Vi tror att Bajens målproduktion kommer ligga dem i fatet här och vi spelar krysset då vi tror båda lagen är rätt nöjda med det. För den djärve så ligger 1-1 nära till hands.

Vi spelar Oavgjort till 3,75 och du hittar oddset hos Betinia.