TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 13 » Speltips: Elfsborg - AIK

Speltips: Elfsborg – AIK 10/7

Under söndagen tar Elfsborg emot huvudstadsklubben AIK för att göra upp om tre viktiga poäng. Inför matchen ligger AIK 3:a i tabellen och Elfsborg 8:a. Det skiljer dock bara 5 poäng mellan klubbarna och denna match är en stor möjlighet för Borås-klubben att minska gapet till toppen.

Elfsborg kommer till matchen i bra form

Elfsborg har hittat formen och kommer till matchen mot AIK med fem raka matcher utan förlust. Värt att poängtera är att klubben har mött lag som Norrköping, Häcken och Göteborg på dessa fem matcher. Laget har med andra ord inte haft något lätt spelschema den senaste tiden. Nu väntar dock en tuff match mot tabelltrean AIK. Möjligen kan Elfsborgs fina hemmaform komma att spela en avgörande roll i denna match. Laget har nämligen fem vinster och en oavgjord på sina sex senast spelade hemma i Borås. På dessa sex har laget dessutom gjort hela 15 mål, vilket vittnar om ett målfarligt hemmalag.

En av lagets bästa spelare heter Simon Olsson och har på sina tolv inledande matcher gjort fyra mål och två assist från en offensiv mittfältsposition. Det blir viktigt för AIK att hålla koll på Olsson – en spelare som många menar är en av Allsvenskan bästa, eller åtminstone mest lovande.

AIK blandar och ger lite för mycket

AIK inledde säsongen mycket bra och såg riktigt starka ut, men den senaste tiden har formen varit allt sämre. Klubben har nämligen bara lyckats vinna två av sina fem senaste matcher. 0-1 förlusten på hemmaplan mot Mjällby i förra omgången sticker ut allra mest. En av lagets mest meriterade spelare, Mikael Lustig, gick ut och kritiserade sitt eget lag efter matchen och menade att dem saknar offensiva kvaliteter. Det ska dock sägas att AIK fortfarande ligger delad tvåa på 24 poäng och att den senaste tidens dåliga resultat inte behöver vara speciellt oroväckande.

Säsongen är trots allt lång och klubben värvade nyligen John Guidetti som kan komma att bidra otroligt mycket till lagets offensiv. Men för att undvika allt för mycket kritik gäller det att AIK vinner eller spelar oavgjort mot Elfsbrog under söndagen. Skulle John Guidetti hinna bli spelklar till denna match blir det mycket intressant att se vilken form han är i.

Vad talar för respektive klubb?

Som tidigare nämnt är Elfsborg otroligt starka på hemmaplan och förlorar sällan på Borås Arena. Elfsborg har faktiskt bara förlorat en match på sina nio senaste och vad som talar för Borås-klubben är just den fina formen. Samtidigt ser Elfsborg ut som det bästa laget för tillfället och jag blir inte förvånad om Jimmy Thelins lag tar hem alla tre poäng.

Vad som talar för AIK är att laget trots allt har en otroligt bra trupp med många rutinerade spelare. Både Mikael Lustig och Sebastian Larsson, som båda har många landskamper på meritlistan, finns att tillgå. Dessutom har AIK ett fint facit i inbördes möten mot Elfsborg, vilket kan vara en trygghet för spelarna. Förmodligen blir detta en jämn match där Elfsborg ska ses som favoriter om någon.

Elfsborg fem senaste:

Häcken – Elfsborg, 2-2

Elfsborg – Varbergs, 4-1

Elfsborg – Helsingborg, 1-0

Norrköping – Elfsborg, 2-2

Elfsborg – Göteborg, 3-1

AIK fem senaste:

AIK – Mjällby, 0-1

Degerfors – AIK, 1-1

AIK – Örebro, 3-2

Molde – AIK, 2-1

Helsingborg – AIK, 1-2

Jämn match som kan gå hur som helst

På förhand känns detta som en jämn och intressant match där båda lagen har lika stora chanser att vinna. För dagen har Elfsborg bättre form and Gnaget, men AIK har haft det hyffsat lätt mot Elfsborg rent historiskt. I dagsläget står vinst på AIK i 3,40 gånger pengarna, vilket jag tycker känns som ett bra spel. Mitt speltips blir att AIK vinner matchen.

Du hittar oddset 3,40 hos Betinia!