TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 12 » Speltips: Sundsvall - Malmö

Speltips: Sundsvall – Malmö – ännu en målfest?

Sundsvall tar emot Malmö på NP3 på fredagskvällen. Hemmalaget är desperat efter poäng, men det lär inte komma några här heller.

Sundsvall – seriens slagpåse

Sundsvall har precis som alla andra kommit tillbaka efter landslagsuppehållet i juni, men det känns redan som att laget behöver hitta andrum efter att förlorat med 2-5 mot Djurgården. Det blev en smakstart för norrlänningarna som gjorde det inledande målet efter endast 5 minuter. Därefter blev det idel Djurgården som gjorde 4 mål i samma halvlek och matchen var över.

Det är silly season även för de mindre lagen i ligan och det verkar vara mer eller mindre klart att Anton Eriksson säljs till IFK Norrköping. Återstår att se om “Giffarna” lyckas hitta någon bänknötare från något annat lag som kan komma in med ny energi och hunger i laget eller om det blir en plågsam höst med en handfull insläppta mål varje match.

Malmö – övertygar inte

Det gnisslar alltjämt för Malmö som hänger med i toppen, även om man ligger på en femteplats inför omgången. Men det är ruggigt tajt där uppe. Någon vinst hit och dit och helt plötsligt är Malmö i serieledning igen, som vanligt.

Malmö har endast gjort 13 mål framåt, jämför det med till exempel Djurgården (25), Häcken (24) eller Hammarby (21). Hemmaspelet har varit tryggt och resulterat i 13 poäng på 6 matcher. Bortaspelet är inte lika övertygande där man har 8 poäng på 6 matcher med resultatraden 2-2-2.

Det är snack om att Malmö kommer lämna en del spelare hemma och att det ska roteras i truppen. Med tanke på den galna truppen som Malmö besitter så ska det väl inte vara några problem att ändå vinna mot bottengängen, men vi höjer ett varningens finger här då man inte kan ta något för givet i Allsvenskan.

Under torsdagen presenterade Malmö sin första sommarvärvning, fransmannen Mahamé Siby som närmast kommer från den franska andraligan. Han kommer dock inte till spel här.

Malmös bäste målskytt Isaac Kiese Thelin saknas här efter att ha haft feber under veckan. Dock så är viktige Anders Christiansen tillbaka och lär vara tillgänglig för spel, om han nu behövs. Oscar Lewicki saknas dock fortfarande.

Speltips Sundsvall – Malmö

Sundsvall räcker som ett såll, och det kommer släppas in mål här. Det är lite illavarslande att IKT saknas för Malmö, men vi tror MFF ändå kommer lyckas få in ett par bollar.

Därför spelar vi Malmö FF att göra mål i varje halvlek till 1,95 gånger pengarna. Du hittar oddsen hos Betinia.