TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 12 » Speltips: Norrköping - Sirius

Speltips: Norrköping – Sirius 3/7

Ett lag som har inlett säsongen svagt sett till förutsättningar är Norrköping. Vi alla minns hur bra klubben var för ett par säsonger sedan. Men de senaste åren har det gått allt trögare för Norrköping som fortfarande letar efter formen denna säsong. Kan detta bli starten på en bra trend eller ska Sirius återigen chocka sin motståndare?

Norrköping har inte lyckats leva upp till förväntningarna

Ni som minns säsongen 2015 vet hur bra Norrköping var under tränaren Janne Andersson då klubben tog sin 15:e Allsvenska titel. Där och då såg allt bra ut för Peking-klubben som på ett mycket imponerande sätt vann guldet. Men efter att Janne Andersson lämnade klubben har både spelet på och utanför planen gått allt sämre. Klubben har blivit av med många tongivande spelare och alla de tränare som har fått chansen har inte lyckats ta klubben till toppen igen. Denna negativa även fortsatt denna säsong då laget enbart har skrapat ihop 15 poäng på sina 11 inledande matcher. Om Norrköping vill göra sina supportrar nöjda igen är det på tiden att laget börjar vinna och klättra i tabellen. Ja, jag vet att vi inte ska vara allt för hårda mot Norrköping som fightas mot andra bjässar som AIK, Malmö och Djurgården, men vi får heller inte glömma att Norrköping är en stor klubb med en fin historia och bör kunna prestera bättre med de spelare som finns i laget. Tränaren Rickard Norling har nog inte allt för många matcher på sig att vända detta.

Sirius kan sätta käppar i hjulet för vilket lag som helst

Till Skillnad får Norrköping är Sirius en klubb som är betydligt mer orutinerade i Allsvenska sammanhang. Detta är klubben åttonde säsong i den högsta divisionen inom svensk fotboll – något som går att jämföra med Norrköping som har 15 SM-guld i bagaget. Det är alltså en mindre klubb med mindre förutsättningar rent ekonomiskt. Men för den sakens skull betyder det inte att Sirius i dagsläget är ett sämre fotbollslag. Laget har trots allt spelat i Allsvenskan sedan 2017 utan att trilla ut och ser mer och mer ut som ett stabilt allsvenskt lag. Det finns även många intressanta spelare i klubben som skapar intresse hos de stora lagen allsvenskan. Vad som kännetecknar Sirius är att laget i stort sett alltid gör det svårt för sina motståndare och att laget har en förmåga att höja sig mot de stora klubbarna. Exempelvis har laget spelat 2-2 på borta plan mot AIK och vunnit mot Elfsborg med 2-0 på hemmaplan. Det går med andra ord inte att underskatta Sirius. Kan dom återigen skapa oreda hos sin motståndare?

Vad talar för respektive klubb?

Givetvis är Norrköping stora favoriter i denna match. Förutom att matchen spelas på Platinumcars Arena i Norrköping har hemmalaget det klart bättre laget. Så länge Norrköping lyckas komma upp i den nivå som finns i klubben ska detta vara en relativt enkel trepoängare. Att Rickard Norling måste vinna denna match för att undvika allt för stor press kan även bidra till att laget faktiskt gör en bra match och vinner. För Sirius del handlar det om att fortsätta på den inslagna vägen och spela sitt spel. Dem har trots allt visat många gånger under denna säsong att ingen klubb är omöjlig att slå. Vad som talar för Sirius är att laget verkar gilla att vara underdogs och ha allt att vinna.

Norrköping fem senaste:

Mjällby – Norrköpings, 1-1

Utsiktens – Norrköping, 1-1

Norrköping – Elfsborg, 2-2

Hammarby – Norrköping, 3-0

Norrköping – Sundsvall, 5-1

Sirius fem senaste:

Sirius – Göteborg, 1-2

Sirius – Djurgården, 3-3

Häcken – Sirius, 4-3

AIK – Sirius, 2-2

Sirius – Elfsborg, 2-0

Jämn match utan vinnare

Jag tippar att detta kommer bli en jämn match där inget lag lyckas vinna. Norrköping är för mig alldeles för stora favoriter mot ett Sirius som ofta står för fina insatser. Dessutom gillar Sirius att slå från underläge mot de större klubbarna i serien. Norrköping har inte direkt övertygat hittills och mitt speltips blir att matchen slutar oavgjort.

Vi hämtar oddset 4.50 från Betinia på att det slutar oavgjort mellan Norrköping – Sirius