TVMatchen Betting » Fotboll » Allsvenskan » Matchdag 12 » Speltips: Helsingborg - Kalmar

Speltips: Helsingborg – Kalmar – kontrollerad bortaseger?

Helsingborg tar emot Kalmar på Olympia på den sena lördagseftermiddagen. Det är jumbolaget som tar emot habila Kalmar i en match där gästerna väntas ta med sig alla tre poängen.

Helsingborg – bättre än många tror?

Helsingborg parkerar inför omgången på jumboplatsen efter att ha spelat in 5 poäng på 12 matcher. Trots det så känns det inte som att skåningarna är det sämsta laget i serien. Man förlorade hedersamt senast på stopptid borta mot Malmö med 2-1, och man har även spelat lika mot Häcken och vunnit mot Elfsborg, dock tidigt på säsongen. Trots det så ligger man alltså sist, men frågan är hur länge till då, med tanke på att Sundsvall och Degerfors är någon nivå sämre, trots allt.

Rysslånet Armin Gigovics avtal tog slut den 30 juni, men Helsingborg är sugna på att förlänga. Den unge mittfältaren har dock haft problem med hälsan då han slitits med ryggproblem. Kanske blir han kvar “hemma” och rehabar med Helsingborg innan det är dags för utlandet igen?

Ett glädjeämne är målvakten Kalle Joelsson som stod på händerna mot Malmö och som säkerligen kommer rädda en del poäng för bottenlaget.

Kalmar – varken fågel eller fisk

Kalmar ligger inför matchen på sjätteplatsen, strax bakom Malmö och före lag som Elfsborg, Göteborg och Norrköping. Känslan är att Henrik Rydströms lag kan vinna mot alla lag – och förlora mot alla lag. Ett typiskt mittenlag alltså.

Kalmar kommer senast från en 1-0-seger mot Värnamo efter mål från Lars Saetra i den femte minuten, ett resultat som alltså stod sig matchen ut. Med det resultatet i hamn så är Kalmar ett av de mer formstarka lagen sett till de senaste 5 matcherna – 2 poäng per match är snittet och har resultatraden tre vinster, ett kryss och en förlust.

Kalmar gör det bra och ska vara nöjda med sin säsong hittills, man har gjort det bra mot topplagen och gett dem en match, samtidigt har man på något vänster lyckats förlora mot lag som Sundsvall. En lite mer etablerad anfallare och kanske hade vi fått se Kalmar utmana på riktigt?

Speltips Helsingborg – Kalmar

Här bör Kalmar vara modellen större än Helsingborg och favoritskapet vilar på smålänningarna.
En rak Kalmar-seger ger runt 2,05 gånger pengarna medan krysset skvalpar runt 3,4 och en hemmaseger ger 3,8 gånger pengarna.

Kalmar kontrollerar matcherna och det känns rätt tryggt, samtidigt som det är lite uddlöst framåt. I sina 4 senaste matcher har man endast gjort 1 mål per match och visst saknar man lite spets där framme? Samtidigt har inte Helsingborg hållit nollan i serien sedan Elfsborg i slutet på april.

Underspelet är rimligare än överspelet med tanke på Kalmars track record, och Joelsson i Helsingborgkassen lär hålla siffrorna nere även han.

Vi väljer att spela på under 1.5 mål då vi hämtar oddset på 3.00 hos Betinia.